Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ -  2014’te depreme dayanıksız raporu almasının ardından yıkılan Alsancak Stadı aradan geçen  7 yılın ardından sporcu ve seyircisiyle buluşmak için gün sayıyor.

İSİM TARTIŞMASI

Ancak stadın ismiyle ilgili Altay ve Altınordu arasında tartışma yaşanıyor. Her iki takım da stada kendi isminin verilmesi noktasında ısrarcı… Alsancak Stadı'nın hangi kulübe tahsis edileceği veya ikili tahsis yapılıp yapılmayacağı merak konusu olurken Altay Kulübünden flaş bir hamle geldi.

ERDOĞAN’DAN RANDEVU İSTENDİ

Kulüp Başkanı Özgür Ekmekçioğlu ve Teknik Direktör Mustafa Denizli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konuyla ilgili görüşmek için randevu istedi. Her iki isim de Erdoğan'dan son kiracı olarak stadın Altay’a verilmesini gerekçeleriyle anlatacak. 

İZMİR FUTBOLUNUN MABEDİ
Çürük olduğu gerekçesiyle 2014'te kapatılıp 2015 yılında yıkılan, yeniden inşaat ihalesi Nisan 2017'de yapılarak, temeli 9 Eylül 2017'de atılan stadın 30 Ekim'e yetişmesi hedefleniyor.Toplam 130 milyon TL'ye mal olacak yaklaşık 15 bin seyirci kapasiteli UEFA standartlarındaki stadın geçen haziran ayında çim saha, koltuk montajı, altyapı, ışıklandırma, elektronik bilet sistemi ve çevre düzenlemesi için gerçekleştirilen ikmal ihalesini inşaatı sürdüren şirket 19 milyon 988 bin TL bedelle üstlenmişti. Alsancak Stadı, ilk haliyle futbol oynanmaya başladığı 1910 yılından beri İzmir futbolunun mabedi konumunda.