Seferihisar Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürüttüğü sosyal destek projeleri kapsamında, ilçede yaşayan yaşlı ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sıcak yemek hizmetini aralıksız sürdürüyor.
Belediye bünyesinde faaliyet gösteren belediye mutfağında her gün 3 çeşit yemek özenle hazırlanarak, 250 vatandaşa düzenli olarak ulaştırılıyor.
Seferihisar Belediyesi’nin kendi mutfağında, hijyen kurallarına uygun şekilde hazırlanan yemekler; yalnızca karın doyurmakla kalmıyor, aynı zamanda vatandaşların sağlıklı ve dengeli beslenmesi hedeflenerek planlanıyor. Günlük menüler, besin değerleri ve kalori hesaplamaları dikkate alınarak oluşturuluyor ve alanında deneyimli aşçılar tarafından pişiriliyor.

Belediye mutfağında görev yapan aşçı Seyide Bilmiş, bu anlamlı projede yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek şunları söyledi: “Burada sadece yemek yapmıyoruz, insanlara destek oluyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sofralarına katkı sunmak, onların yanında olduğumuzu hissettirmek bizim için çok kıymetli. Haftalık seçtiğimiz menülerde özellikle besin değerleri ve kalori hesaplarını yapıyoruz ayrıca en taze sebze ve meyveleri kullanıyoruz” dedi.
“Seferihisar’da kaynamayan tencere bırakmayacağız”
Seferihisar Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışının temelinde, kimseyi yalnız bırakmamak ve dayanışmayı büyütmek olduğunu vurgulayan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin ise yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Biz Seferihisar’da göreve gelirken, “Seferihisar’da kaynamayan tencere bırakmayacağız” diyerek yola çıktık. Sosyal belediyecilik bizim için bir tercih değil, bir sorumluluktur. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Belediye mutfağımızda her gün hazırlanan sıcak yemeklerle hemşehrilerimizin sofralarına dokunuyor, dayanışmayı büyütüyoruz.”

Başkan Yetişkin, Seferihisar Belediyesi’nin sosyal destek projelerinin artarak devam edeceğini belirterek, belediyeciliğin yalnızca altyapı ve fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını, insana dokunan sosyal projelerin de en az onlar kadar önemli olduğunu ifade etti.





