Liposuction uygulamasının, bölgesel olarak biriken yağlardan kurtulmayı mümkün kılan yöntemlerden bir tanesi olduğunu belirten Zerrin Kara, çok özel tekniklerle uygulamanın gerçekleştirildiğini ifade etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kara, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Zamanla bölgesel olarak biriken yağlar üzerinde etkili bir yöntem olarak tanımlanabilir. Vücudun farklı bölgelerinde bulunan fazla yağ dokuları, vakumla çekilerek vücut, çok daha estetik bir görünüm elde eder. Liposuction yöntemi sayesinde bölgesel yağlardan çok daha hızlı ve pratik bir şekilde kurtulmak olanaklıdır.”

Bölgesel yağlanmalarda Liposuction’un dikkat çeken yöntemlerden bir tanesi olduğunu belirten Zerrin Kara, yöntem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu: “Bilindiği üzere hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme, vücudun belirli alanlarında yağ birikimlerine neden oluyor. Bu durum, istenmeyen görüntülere sebebiyet verdiği için bölgesel yağlardan kurtulmak oldukça önemlidir. Liposuction, 18 yaşını geçmiş kişilere uygulanan yöntemlerden bir tanesi. Genellikle vücut kitle endeksi 32 olan kişilere uygulanır. Başarı oranının yüksek olması sayesinde son zamanlarda sıklıkla tercih edilen uygulamalar arasında yer aldığını söyleyebiliriz.”

“Kanül Adı Verilen İnce Araçlar Kullanılarak Uygulama Gerçekleştirilir”
Uygulamanın kanül olarak adlandırılan ince araçlar kullanılarak uygulandığını belirten Zerrin Kara, konuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Genel anestezi ile uygulanan yöntem öncesinde hedef bölgelere çizgi çekilir. Bu sayede işlemlerin nerede yapılacağı belirlenir. Cilt üzerinde yaklaşık 2 mm’lik kesiler açılır. Kesilerin içerisine kanüller açılır ve bölgede bulunan yağ dokuları vakum yöntemiyle alınır. Bu sayede bölgesel yağlardan kurtulmak olanaklı hale gelir. Uygulama sonrasında yaklaşık 15 gün korse giyilmesi tavsiye edilmektedir. Böylelikle bölge çok daha sıkı bir görünüm elde eder.”