Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs (COVID-19) salgını Türkiye'yi de tehdit ederken, Sağlık Bakanlığı online test uygulamasını devreye soktu.

Yurttaşların Koronavirüs riskini online sorgulayabilmeleri için koronaonlem.saglik.gov.tr adresli bir site açtı.

Sorulan sorulara verilen yanıtlara göre “Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda koronavirüs ile karşılaşmış olma ihtimaliniz düşüktür” ya da “Beyan ettiğiniz bilgiler doğrultusunda sağlık durumunuzun yakından değerlendirilmesi için lütfen maskenizi takarak en yakın sağlık kuruluşuna başvurunuz” uyarısında bulunuluyor.

"BİR GÜNDE EN FAZLA BEŞ BAŞVURU YAPILABİLİR"
TC kimlik numarasıyla girilen girilen sitede yoğunluğu önlemek için bir yurttaşın bir günde en fazla beş başvuru yapma hakkı bulunuyor.

Test başlamadan önce “Sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir” diye de bir uyarı yapılıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gece sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada vaka sayısının 359'a yükseldiğini belirterek şunları söylemişti:

"Son 24 saatte yapılan 1981 testten 168'i pozitif çıktı. 191 olan hasta sayımız 359'a ulaştı. Hastalarımızdan 85 yaşındaki bir hanımefendiyi kaybettik. Daha önce vefat eden bir hasta Kovid-19 olarak değerlendirildi. Toplam kaybımız maalesef 4 oldu. Acımız arttı ama başaracağız."