Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Özlem Gürcü, “kolin”in özellikle çocuklarda sinir iletimini hızlandırdığı için zekanın üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu söyleyerek, “Yaşlılarda ise bu molekülün eksikliği başta Alzheimer olmak üzere bir çok hastalığın da sebeplerinden bir tanesini oluşturuyor” dedi. 

ÇOCUKLAR VE SPORCULAR İÇİN ÖNEMLİ
“Kolin”i alabileceğimiz besin gruplarının başında yumurtanın geldiğine dikkat çeken Dr. Gürcü, “Her gün mutlaka bir iki yumurta yenilmesini kesinlikle öneriyorum. Sıfır numara ya da köy yumurtası olmasına özen göstermemiz de gerekiyor. Ayrıca yumurtanın dışında et, süt, buğday tohumu ve barbunyada da kolin miktarı yüksek” diye konuştu. Yüksek eforlu, ağır spor yapanlar ve koşucular için de kolin’in elzem olduğunu söyleyen Gürcü, sözlerini şöyle tamamladı:
“Yüksek karbonhidratlı, düşük proteinli beslenenlerde kolin eksikliğine bağlı; yorulma, odaklanma ve düşünme becerilerinde azalma, kaygı, karaciğer yağlanması gibi belirtiler görülebiliyor. Sabah kahvaltısını simit poğaça gibi besinlerle geçiştiren çocuklar için özellikle yumurta tüketimine özen gösterilmesini öneriyorum”