Haber Türk Egeli’den Mert Neşet Mutlu’nun haberine göre; yayınlanan kamu spotları, hareketli yaşama teşvik için çalışmalara rağmen İzmir'de 2016'da yüzde 22.4 olan fazla kilolu ve obez öğrenci oranı, geçtiğimiz sene yüzde 31.2'ye yükseldi. 2016'da 7 bin 611, 2017'de ise 7 bin 989 öğrenci üzerinde yapılan araştırma, obezite tehlikesinin çocuklar arasında hızla yayıldığını gözler önüne serdi. Yine 2016 yılında yüzde 7.1 olan zayıf öğrenci oranının da geçtiğimiz yıl yüzde 1.3'e kadar düştüğü görüldü. Kilo problemi yaşayan öğrenciler için harekete geçen ve çocuklarla tek tek ilgilenen İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri; velilere eğitim verirken, 34 öğrencinin de endokrin servisinde muayene olmasını sağladı.

TAKİP EDİYORUZ
İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, obezite ile mücadele için çalışmalarını önümüzdeki dönemde artarak sürdüreceklerini söyledi. Yapılan ölçümlerde kilo problemi olduğu belirlenen öğrencilerin Toplum Sağlığı Merkezi bünyesindeki Obezite Danışma Birimine yönlendirilerek takip edildiğini de belirten Uzm. Dr. Salnur, "Öğrencilerimizin velilerine ulaşılarak Obezite Danışma Birimlerimizde çocuklarına yönelik beslenme eğitimleri verilmiş ve takip edilmiştir. Geçen yıl tamamlanan çalışmanın ardından toplam 34 öğrencinin Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Hastanesi Çocuk Endokrin Kliniğinde muayene olması sağlandı" dedi.

UNUTULMADI
İzmir'de obezite ile mücadele konusunda öncü çalışmalar yapıldığını da hatırlatan Uzm. Dr. Salnur, ailelerin de çocuklarının doğru beslenmesi noktasında dikkatli olması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca down sendromlu bireylere yönelik de çalışmalar yaptıklarını söyleyen Salnur, "Down Sendromlu bireylerin beslenme ve fiziksel aktivitelerinin düzenlenerek aşırı kiloluluk ve obezite sıklıklarının azaltılması amacıyla çalışma başlattık. Down sendromlu bireylerin ailelerine yönelik beslenme ve fiziksel aktivite eğitimi düzenledik. Ayrıca tüm ilçelerimizde Obezite Danışma Birimleri mevcut olup, tüm bireyler ücretsiz danışmanlık hizmeti alabilirler" dedi. (Haber Türk Egeli)

İŞTE O ÇARPICI RAKAMLAR!

2016

Toplam öğrenci 7611

Normal: Yüzde 68.9

Fazla kilolu ve obez: Yüzde 22.4

Zayıf: Yüzde 7.1

Çok zayıf: Yüzde 0.43

2017

Toplam öğrenci: 7989

Normal: Yüzde 67.3

Fazla kilolu ve obez: Yüzde 31.2

Zayıf: Yüzde 1.3

Çok zayıf: Yüzde 0.2