Hindistan cevizi sütünün faydaları nelerdir, nasıl yapılır?

Hindistan cevizi sütünün beslenmemiz üzerindeki en büyük etkisi vücudun bağışıklık savunmasını oluşturmak ve hastalığı önlemek için kullanılmasıdır. Hindistan cevizi sütü genellikle bir "mucize sıvı" olarak kabul edilir. Hindistan cevizi sütü, akrabaları ile birlikte hindistancevizi yağı ve hindistan cevizi suyu dünyanın en sağlıklı gıdaları arasındadır.

Hindistan cevizi sütü nedir, hindistan cevizi sütü nasıl yapılır?

  • Hindistan Cevizinin iç kısmı çıkartılıp küçük parçalara ayrıldıktan sonra kaynamayan sıcak suda oda sıcaklığında bekletilir ve süzüldükten sonra Hindistan Cevizi Sütü elde edilir.
  • Metabolizma hızını artırır.
  • Sindirim ve besin emilimini kolaylaştırılır.
  • Antioksidandır
  • Bağışıklığı güçlendirir.

Hindistan cevizi sütü, besinleri ve mükemmel lezzetini sağlamanın yanı sıra, enerji için vücut tarafından kolayca emilen ve kullanılan orta zincirli bir yağ asidi olan laurik asit olarak adlandırılan yağ içerir. Hindistancevizi yağ asitleri esas olarak doymuş yağlardır, ancak bunların kolesterol seviyenizi arttıracağını ve kalp hasarına neden olacağını düşünmeyin. Bu durumun tam tersine hindistan cevizi sütü kolesterol seviyelerini düşürmenize , kan basıncınızı dengelemenize  ve kalp krizlerini veya felçleri önlemenize yardımcı olur.

Tam yağlı Hindistan cevizi sütü tüm doğal yağ asitlerini içerirken, “hafif” hindistancevizi sütleri, daha ince, daha düşük kalorili bir süt oluşturan bazı yağları uzaklaştırmak için oldukça iyidir. Hindistan cevizi sütü, süt , laktoz, soya , fındık veya tahıllardan tamamen arınmış olduğu için, süt ve fındık veya tahıl bazlı sütlere alerjisi olan herkes için iyi bir seçenek olur.  Artı olarak da  vegan ve bitki bazlı beslenenler için oldukça iyidir.

Hindistan cevizi sütü besin değerleri

  • Kalori: 552.
  • Yağ: 57 gram.
  • Protein: 5 gram.
  • Karbonhidratlar: 13 gram.
  • Fiber: 5 gram.
  • C Vitamini:  % 11
  • Folat: % 10
  • Demir:  % 22
  • Magnezyum:  % 22
  • Potasyum:  % 18'i.
  • Bakır:  % 32
  • Manganez:  % 110.
  • Selenyum:  % 21

Hindistan cevizin yan etkileri nelerdir?

Hindistan cevizine alerjiniz olmadıkça, sütün olumsuz etkileri yoktur. Ağaç fıstığı ve yer fıstığı alerjilerine kıyasla, hindistancevizi alerjileri nispeten azdır

Hindistan cevizi sütünün sağlığımıza olan faydaları;

Bağışıklığımızı güçlendirir

Hindistan cevizi sütü iyi bir miktar C vitamini içerir, bağışıklığımızı artırmaya yardımcı olan bir besin maddesidir.

Bu nedenle, hindistan cevizi sütünün düzenli olarak tüketilmesi enfeksiyonları önlemeye ve soğuk algınlığı ve öksürük ile savaşmaya yardımcı olabilir.

Kabızlığı önler

Kabızlık hissediyor musun? Sindirimle ilgili sorun mu yaşıyorsunuz? Hindistan cevizi sütü yardımcı olabilir.

Bu süt, besinleri bağırsak boyunca hareket ettirmeye ve vücudu düzenli aralıklarla bırakmaya yardımcı olan gerekli elektrolitleri ve iyi yağları sağlayan çok çeşitli vitaminler ve mineraller içerir.

Kemikleri güçlendirir

Hindistan cevizi sütü, sağlıklı ve güçlü kemiklerin korunmasına yardımcı olan iyi bir miktar kalsiyum ve fosfor sağlar.

Diyabeti önler

Hindistan cevizi sütü ile hazırlanan saf Hindistan cevizi sütü, kan glikoz seviyelerini olumlu yönde etkilemektedir. Vücutta insülin salgısını dengeleyen antioksidan özellikler içerirler.

Sinirleri yatıştırır

Bir bardak Hindistan cevizi sütü, sinirleri yatıştırdığı gibi, kas kramplarını ve gerginliği hafifletir. Aynı zamanda ve rahatlamanızı sağlamasıyla bilinen yaklaşık 89 mg magnezyum içermektedir.

Mide ülserini önler

Mide ülserinden mustaripseniz, Hindistan cevizi sütü içmek ülserlerin tamamen azaltılmasını ve önlenmesini sağlar.

Hindistan cevizi sütü ülserlere neden olan bakterilerle savaşan anti-ülser ve antibakteriyel özellikler içerir.

Haftada en az bir kez bir bardak hindistan cevizi sütü içilmesi zaman kaybetmeden olumlu sonuçlar verebilir.

Prostat kanserini engeller

Hindistan cevizi sütü çok fazla vitamin ve mineral kaynağıdır. Bu besinler arasında, prostat bezinin sağlığını korumaya ve prostat kanseri riskini azaltmaya yardımcı olan bir element olan çinko bulunur

Cilt hastalıklarını tedavi eder.

Hindistan cevizi sütünün cilt üzerinde kullanılması aknenin azaltılmasına ve önlenmesine yardımcı olabilir.

Saçları besler

Hindistan cevizi sütü, saç foliküllerini besleyen ve saç gelişimini hızlandıran çok çeşitli temel besin maddelerini içerir.

Yapmanız gereken tek şey Hindistan cevizi sütü saçınıza masaj yapmak ve her zamanki gibi şampuanlamadan önce yaklaşık 20 ila 30 dakika bekletmektir.

milliyet