Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı'nın (KİTVAK) askıda oda kampanyasına bir anlamlı destek de Hemşireler Haftası'nda Kent Sağlık Grubu'ndan geldi. Kent yönetimi, grupta görev yapan tüm hemşireleri adına askıda oda hesabına bağışta bulunurken, KİTVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Soncul, "İşleri insana dokunmak olan beyaz melekler bu bağışlarıyla yine insanlara dokunacaklar, yaralarını saracaklar. Tüm hemşirelere ve onlar adına destek veren Kent yönetimine hastalarımız adına çok teşekkür ediyoruz" dedi.

KİTVAK'ın hayata geçirdiği projelerle askıda oda kampanyası, Hemşirelik Haftası nedeniyle İzmir Kent Hastanesi'nde düzenlenen kutlama etkinliğinde tanıtıldı. Vakıf Kurumsal İletişim Müdürü Mehmet Necati Şentürk, Kitvak'ın ilk eserinin Ege Üniversitesi'nde Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi olduğunu hatırlattı. İlk hasta ve hasta yakınları konukevinin yine Ege Üniversitei'nde yapıldığını, ikincisi olan KİTVAK- Abdulrezzak Sancak Hasta ve Hasta Yakınları Konukevi'nin ise Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Kampusü'nde 5 ay önce hizmete açıldığını vurgulayan ve 'askıda oda' uygulaması hakkında bilgi aktaran Şentürk, "Vakıf olarak yardım eli uzattığımız tüm hastanelerde öncelikli olarak hemşirelerle iletişim halindeyiz. Hastane programlarımızı birlikte organize ediyoruz. Böylesine anlamlı bir haftada şefkat ve sevgi ellerini hasta ve yakınlarına bir kez daha uzattıkları için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Kutlamanın sonunda Kent Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörü Tangül Pekey'e, KİTVAK Yönetim Kurulu Üyesi Nesrin Coşkun tarafından plaket takdim edildi.