Boynunda başlayan ağrılardan şikayetçi olan Servet Başkaya, fizik tedavi için hastaneye başvurdu. Ancak, yapılan tetkiklerin ardından doktoru, tiroid ile ilgili bir sorunu olabileceğini belirterek genel cerrahi uzmanına muayene olmasını istedi. İki yıl tedavi görmesine rağmen Başkaya'nın tiroid büyümesi devam etti. Başkaya, bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi’ne başvurdu. Tiroidim çok fazla büyüdüğünü belirten doktorları, müdahale edilmezse kanser olma tehlikesi ile karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Bunun üzerine Başkaya klasik cerrahi yöntem yerine dudaktan girilerek yapılan tiroid ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

İyileşen Servet Başkaya, "İki defa kalbimden operasyon olmuş birisiyim. Risk elbette vardı. Ama operasyon çok şükür iyi geçti. Doktorlarımız, hemşirelerimiz bizimle çok ilgilendiler. Hepsinden Allah razı olsun" dedi.

MODERN BİR UYGULAMA
Artık ameliyat izi olmadan tiroid operasyonlarının yapılabildiğini belirten Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nde görevli genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Serhat Buldur, "Ameliyat izi olmayan tiroidektomi dünyada yakın zamanda uygulanmaya başlanmış ve her geçen gün popülaritesi artan bir teknik. Bu teknikte ağız içerisinden yaptığımız küçük kesilerden özel ekipmanlar kullanarak tiroid ameliyatını gerçekleştiriyoruz. Geleneksel tiroid ameliyatında hastanın boynunda ameliyat izi kalırken, bu teknikte hastanın dışarıdan görülen bir ameliyat izi kalmıyor. Hastamızın tiroid bezinin sağ yarısında 2 santimlik nodül olarak tanımlanan hastalıklı doku tespit ettik. Hastamıza bu yeni tekniği anlattık ve rızasını aldıktan sonra Op. Dr. Yiğit Türk ile birlikte başarı ile uyguladık. Hastamız sadece sağlığına kavuşmakla kalmadı, gündelik yaşantısında göz önünde olan bir alanda ameliyat izi olmasının da önüne geçilmiş oldu. Uygun hastalarda bu tekniği kullanmayı planlıyoruz" dedi.

Hastanede verilen hizbetten son derece mutlu olduğunu ifade eden hasta Servet Başkaya, ameliyatını gerçekleştiren doktorlar ile Başhekim Op. Dr. İlker Kızıloğlu’na teşekkür ziyaretinde bulundu.