Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde, yurt dışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar 34 gümrük kapısında ve yaşadıkları ülkelerde oy vermeye başladı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Gökhan Artan'ın haberine göre yurt dışında yaşayan 3 milyondan fazla Türk seçmen için 60 ülke ve 123 temsilcilikte de sandık kuruldu. Gümrük kapılarında ilk oylar da bugün saat 08.00'de atılmaya başlanırken oy verme işlemi tatil günleri de dahil 24 saat süresince 24 Haziran saat 17.00'a kadar devam edecek.

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA DA İLK OYLAR ATILDI
İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde de geliş ve gidiş katında kurulan sandıklarda ilk oylar atıldı.Seçmenlerin rahat oy kullanabilmeleri için görevliler, 3 vardiya ile 24 saat çalışacak.

İKİNCİ OYLAMA KALIRSA 8 TEMMUZ'a KADAR DEVAM EDECEK
Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci oylamaya kalması durumunda oy verme işlemi 30 Haziran Cumartesi günü saat 08.00'de başlayacak ve 8 Temmuz Pazar günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Gümrük kapılarında sadece Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı seçmenler oy kullanabilecek.

THY UÇAKLARI İLE TAŞINACAK
Yurt dışında oy kullanacak seçmenler için oy verme saatlerini 09.00-21.00 olarak belirledi.Yurt dışında oy verme işlemi 19 Haziran'da sona erecek. Yurt dışında kullanılan oylar, THY'ye ait uçaklarla Ankara'ya getirilecek. 

Tüm oy torbaları, ATO Kongre Merkezi'ndeki özel güvenlikli salona götürülerek burada Türkiye genelindeki oy kullanma işleminin sona ermesine kadar muhafaza edilecek. Avustralya'da yaşayan gurbetçiler, saat farkı nedeniyle ilk oyu atacak.