GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in iktidara yakın durduğu iddia edilen gazetecilerin bir kolaj halinde bulunduğu resmi paylaşarak, 'Siz olmasaydınız bu kadar fark olmazdı' şeklindeki tweetine Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görevini yürüten Gazeteci Zafer Şahin'den sert şekilde cevap vermesi üzerine sosyal medya üzerinden Sertel ile Şahin' arasında karşılıklı sert polimikler yaşandı. 

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi olarak görevini yürüten Gazeteci Zafer Şahin, CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in 'Siz olmasaydınız bu kadar fark olmazdı' şeklindeki tweetine, 'Memlekette Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı yapmış adam gazetecileri böyle hedef gösteriyor! Üşenmeyin google’da Atila Sertel ismini aratın.Kendisinin gazetecilik ve başkanlık günlerine ilişkin çok ilginç detaylar bulacaksınız.Daha çok mevzu var ama konuşmaya değmez..' şeklinde cevap verdi.

Sertel'de bu tweete karşılık vererek, 'Ben İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı iken Ergenekon davalarında FETÖ zulmüne direniyor, Silivri’de gaz soluyordum. Namusluları yalnız bırakmadım. FETÖ’nün huzurunda ki Şebnem ablan Genel Y. Yönetmeni sen de yazı işleri müdürüydün. Tanırım sizi' diye karşılık verdi.

Devamında tartışma şöyle devam etti:

Zafer Şahin: Sana 3 soru.1-Biz o dönemde “Balbay’a özgürlük” manşeti atarken Zaman Gazetesi’nde pasta kesen kimdi?2- Silivri zulmünü kişisel kariyerine basamak yapan kimdi?3- Magazin muhabiriyle tuhaf diyalogları ortalığa dökülen başkan kimdi? Tanıdın mı bu adamı? Sahi kimdi o?

Atila Sertel: Mustafa Balbay’ı ziyaret de etmiştin. Özgür kalmasında da büyük emeğin vardı. Ayrıca eskiden sosyal demokrat idin. Sen sonradan bozuldun. Fetöcü ablan çok bozdu seni. Bir de para. Yazık.

Zafer Şahin: Benim çizgim hep aynıydı... Parayla hayatım boyunca aram hiç iyi olmadı, peşinden hiç koşmadım.Fetö ile de uzaktan yakından alakam yoktur. Bir gazeteci haber için herkesle görüşür. Senin meslektaşlarını hedef göstermen yakışıksızdır.Hala iftira atıyorsun. Sahiden yazık

Atila Sertel: Yalanda ustalaşmışsın. Ablan Fetö İle gazeteci olarak mı görüştü. Görüşme sonrası tek satır haberi yada söyleşisini göster sana hak vereyim. O geziye hem de iki kez davet edildim ama iki kez reddettim. Bilgin olsun.

Zafer Şahin: Yalan senin işin. Fotoğrafı iyi yerden kesmişsin. Görülmesini istemediğin dostlarından korktun değil mi?Sizin mahalleden olunca korumak lazım öyle mi?Onlar gazeteci, gerekirse şeytanla bile görüşürler.Cemiyet başkanlığı,vekillik yapmış 60 yaşında adamsın.Bırak bu işleri.

Zafer Şahin:  @AtillaSertel bak bu resimde kimler var.FETÖ’nün gazetelerine destek için adliyeye koşmuşsun.Hani bunlarla işin olmazdı senin!Daha pasta kesme resimleri var ama onlara hiç girmeyelim