Köylülerin arazilerinin birleştirilmesiyle oluşturulan meyve bahçesini  gezen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Pakdemirli, Kabalı  köyündeki güzel bir örneği görmeye geldiklerini söyledi. Kabalı köyünde 5 bin 500 dönüm arazinin birleştirildiğini hatırlatan  Pakdemirli, "Burada şunu görüyoruz; eskiden köylünün arazilerinden elde ettiği  gelir çok düşük. Şu an yüksek bir gelir elde ediyorlar. Tabii göreceli yüksek bir  gelir. Dönüm başına 250-300 liraya yakın bir para alıyorlar. Eskiden 10 dönümünü  bir torba un değerinde kiraladıkları arazilerine, arpa buğday ekeceklerine şimdi  tüm haklarını şirkete devrederek iyi gelir elde ediyorlar. Bu şirket içinde köyde  çalışarak ve köyün de boşalmamasını sağlayarak güzel bir örnek sergiliyorlar."  diye konuştu.

Pakdemirli, bu çalışmanın örnek alınması ve bu modelin geliştirilmesi  gerektiğini kaydetti.

Bakanlık olarak, bu modeldeki faaliyetlerin nasıl destekleneceği  konusunda çalışacaklarını ifade eden Pakdemirli, şöyle devam etti:
"Bakanlığımız burayı biliyor zaten, ben de kendim görmek istedim. Bu  ve bunun gibi projeler konusunda Bakanlığımız, önünü açma konusunda her türlü  desteği verecek. Zaten desteklerle ilgili önümüzdeki günlerde bir çalışmamız  olacak. Bu çalışmayı yaparken bu büyük toplulaşan, bir araya gelip birlikte iş  yapan işletmelerle ilgili de neler yapabiliriz, onlara nasıl ekstra destek  verebiliriz, bunları düşünüyor olacağız, planlıyor olacağız. Sosyolojik olarak da  köylerimizin boşalmaması gerekiyor. Bu anlamda aslında güzel bir örnek olmuş.  Aynı evden burada çalışanları gördüm. Yozgat'ta, Kabalı köyünde bu şartlarda  yaşayanlar için büyük bir gelir demek. Büyük bir refah demek. Bunun önemli  olduğunu düşünüyorum. Bu modeli ve bunun gibileri mutlaka bizim  çoğaltıyor  olmamız lazım."