26 Ocak'ta toplanan ve PM’den Selçuk Adayı olarak çıkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in tüzük gereği salt çoğunluk sayısını yakalayamadığı iddia edildi. PM'de yapılan oylamada 30'a karşı 29 oyla alarak '1' farkla CHP'nin Selçuk Belediye Başkanı olan Sengel'le ilgili CHP Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan Yeşilyurt imzasıyla yapılan açıklamada durumun MYK'da ele alınacağı dile getirildi.

CHP’de Selçuk ilçesinde aday olarak belirlenen Filiz Ceritoğlu Sengel’in tüzük gereği salt çoğunluk sayısını yakalayamadığı bu nedenle tekrar MYK'da ele alınacağı belirtildi.Sengel 20 hayır oyuna rağmen 30 oyla toplantıdan aday olarak çıkmıştı. Oylama sonrası parti içinde salt çoğunluk sayısı için 31 oya ihtiyaç olduğu bu nedenle Sengel’in adaylığı tüzük gereği onaylanmaması gerektiği iddia edildi.

CHP Selçuk İlçe Başkanlığı ve bazı aday adayları bu konu hakkında Genel Merkez’de girişimde bulunurken, ilçe başkanlığının sosyal medya hesabından iddiaları doğrulayan bir açıklama yapıldı.

İşte o açıklama:

"Parti Meclisimizde yapılan görüşme ve oylamadan sonra ilçemizin belediye başkan adayı ile ilgili basın yayın organlarında haberler yapılmış ve yapılmaktadır. Ancak ilçe örgütümüze resmi bir bildirim yapılmamıştır. Ayrıca bugün Genel Merkezimizden aldığımız bilgiye göre oylama ile ilgili bir takım hukuki tereddütler bulunmaktadır ve konu önümüzdeki MYK toplantısında yeniden ele alınacaktır. Bu nedenle Genel Merkezimizin alacağı karara kadar tüm partililerimizi sukunet ve sağduyuyla sürecin tamamlanmasını beklemeye davet ediyorum. Partimizin kurumsal bütünlüğüne ve itibarına zarar verecek her türlü davranıştan kaçınmak partililik sorumluluğumuzdur. "