AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP'yi eleştirerek, "Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. Orada ne oldu? Bir FETÖ operasyonu, bunu hepimiz biliyoruz. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal’ı. Yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular. Onun yerine birisini getirdiler. Her şeye müsait bir adam. Onunla birlikte o kavramları bıraktılar. Baştan sona yalan üzerine kurulu bir düzen kurdular." dedi. Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 18 yıl önce kurulan AK Parti'nin girdiği ilk seçimden bugüne kadar hep birinci sırada yer aldığını ve iktidar olduğunu belirtti.

Türkiye'de belediyelerde de birinci olduklarını anlatan Özhaseki, şöyle konuştu:

"18 yıllık süre içerisinde AK Parti, adeta destan yazmıştır. Buna da hepimiz şahidiz. Bütün AK Parti'li arkadaşlarımız başını rahatlıkla dik tutabilirler. Alınları açık bir şekilde her yerde AK Parti'nin yaptığı işlerden ve Türkiye'ye kattığı kazançlar ile değerlerden bahsedebilirler. Hatalar yok mu? Olabilir. Eksiklik ve noksanlar olabilir. Onları gidermek için de zaten büyük bir gayret içerisinde devam ediyoruz. Hata ve yanlış yapmamaya gayret ediyoruz. Hepimiz doğru işler yapmaya azimliyiz, gayretliyiz."

Özhaseki, AK Parti'nin Türkiye'de ulaştırma, sağlık, enerji, ekonomi ve ihracat alanında yaptığı başarıları çalışmalarını anlattı.

Belediyecilik tarihinde AK Parti'nin yepyeni kavramları ortaya koyarak peşine düştüğüne değinen Özhaseki, şöyle devam etti:

"Girdiğimiz her seçimde çok şükür, tüm ülkemizde yaşayan hemşehrilerimiz bizim bu başarılarımızı ve gayretlerimizi görüyor. Destek vermeye de devam ediyorlar. Biz kurulduktan 3 yıl sonra belediye seçimlerine girdik. 2004 yılında orada aldığımız oy oranı yüzde 40 ve birinci partiyiz. 2009 yılında oran 38,6 ve yine birinci partiyiz. 2014 yılı seçimlerinde oran 43,8 yine birinci partiyiz. Geçtiğimiz 2019 yılı seçimlerinde de oy oranımız 44,3 ile yine birinci partiyiz. Bunu hiç kimse unutmasın. Girdiğimiz ilk seçimden bugüne kadar yapılan bütün seçimlere kadar oyumuz artmış ve birinci parti olmaya devam ediyoruz. Cumhur İttifakı olarak seçimlere girdik ve sayı olarak bakıldığı zaman da bir önceki 2014 yılı seçimlerinde toplam belediye sayımız 994 iken bugün 997'dir."

"SENDİKA DEĞİŞTİRMEYE ZORLUYORLAR"
Özhaseki, Türkiye'de yolsuzluklar listesine yazılmış en büyük olayların CHP'ye ait olduğunu belirterek, ideolojik takıntılı belediyecilik anlayışının da CHP ile anıldığını vurguladı.
CHP'nin çok değiştiği ve eski CHP olmadığı yönünde eleştirilerde bulunan Özhaseki, konuşmasına şöyle devam etti:

 "Emin olun arkadaşlar, onlar eskiden de değildi. Şimdi biraz söylem değişti, farklılaştı ve milletin anladığı dilden konuşmaya çalışıyorlar. Değiştiklerini iddia ediyorlar. Ama üzülerek söyleyeyim ki birkaç ay içerisinde işten atılan insan sayısı, İstanbul’daki meslek yöneticisi hocalarının şu an yenilenmesi gereken sözleşmeleri yenilenmezse toplamda 7 bin kişiyi buluyor. El insaf, ne istiyorsunuz çalışan insanlardan? İçlerinde, 15-20 yıllık çalışanlar var.  Bazen sabah telefonlarımızla onların mesajlarıyla uyanıyoruz. 'Ben şu belediyedeydim, beni işten attılar, yardım edin' diyen insanlardan geçilmiyor. Tam 7 bin kişi. Sendika değiştirmeye zorluyorlar. Tam 24 bin kişi. Ne oldu yani, birkaç ay içerisinde insanların görüşleri mi değişti? Gece rüyalara ak sakallı insanlar mı girdi? Çıkın o sendikadan dediler. Hepiniz biliyorsunuz neden bu sendika değişiminin olduğunu. Başlarına çöküyorlar, işten atarız diyorlar. Yüzlerce kişi sürgün. Arkadaşlar, bu doğru bir şey değil. Hani siz seçim öncesinde sözler vermiştiniz. Namus ve şeref sözü demiştiniz. Ne oldu namusa ve şerefe, bu kadar mı ayağa düştü? Hiç kimse işinden olmayacak diye bağıra bağıra söylemiştiniz. Hem Kılıçdaroğlu hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Ne oldu arkadaşlar ya? El insaf ya. Ama şunu bilin arkadaşlar, bunların genel siyaseti yalan oldu. Bunu herkes bilsin ve her yerde de ilan ediyorum."

CHP'nin, Deniz Baykal döneminde bir siyasetinin olduğunu anımsatan Özhaseki, şunları söyledi:
"Cumhuriyet ve laiklik üzerine bir siyasetleri vardı. Soyut kavramlar üzerinden Türkiye'nin tehlikede olduğuna işaret edilirdi. Kılıçdaroğlu ile beraber yeni bir dönem başladı. Orada ne oldu? Bir FETÖ operasyonu, bunu hepimiz biliyoruz. FETÖ operasyonuyla aldılar Deniz Baykal’ı. Yerli ve milli olan insanı aldılar bir kenara koydular. Onun yerine birisini getirdiler. Her şeye müsait bir adam. Onunla birlikte o kavramları bıraktılar. Baştan sona yalan üzerine kurulu bir düzen kurdular. Belediye başkanlığı döneminde seçimler yaklaşıyordu, Kılıçdaroğlu tam 3 ay boyunca benim adımı meydanlarda vererek gezdi. Yemin ediyorum, her söylediği yalandı. Her şey yalandı."

Özhaseki, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığının Afyonkarahisar'da bir otelde düzenlediği Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, sürekli değişik isimlerle kurulan ve açılan HDP'nin de gözünün belediyecilikte değil, başka yerde olduğunu belirtti.

Özhaseki, şöyle konuştu:
"Seçimler bitti, HDP yeniden havaya girdi. Bunlar daha öncesinde olan biteni yaşanmamış gibi aynı yerden başladılar. 3 tane büyükşehir belediye başkanına İçişleri Bakanlığımız görevden el çektirdi. Yerine de valilerimize başkan vekili olarak mührü teslim etti. Buradaki suçlama ne? Aslında işin özüne ineni görmedim. Herkes aklındakiyle ve ortalama siyasi üslubuyla anlatmaya çalışıyor. Suçlamalar şunlar, silahlı terör örgütü kurmak veya üye olmak. İkinci suçlama, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandası yapmak. Üçüncü suçlama ise görevi kötüye kullanmak. Bunların hepsi suç. Bu konuda Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı için 9 soruşturma ve kovuşturma açılmış. Mardin Büyükşehir Belediyesi için 6 soruşturma açılmış. Van için de 7 tane. Her biri hakkında da İçişleri Bakanlığı 3’er soruşturma açmış, toplamda 31 soruşturma ve kovuşturma var. Ortalama adam başı 10 soruşturma var. Bunlar, ömürlerinde bir kez olsun PKK’ya hain veya cani demediler. PKK, bir terör olayı ve bir saldırı yapmışsa bir askerimizi şehit etmişse tabii ki bizim canımız ve içimiz yanıyor. Terörü lanetliyoruz. Onlardan gelen söz ise şu, 'biz barıştan yanayız. Silahlardan el çektirilsin, silahları bıraksın.' Ya, bizimle dalgamı geçiyorsunuz? Güya Türk Silahlı Kuvvetlerimizle ve bizim polisimizle sanki silah ve kafile konusunda eşit ve silah bırakacaklar. Yine söylüyorum, bir kez bile olsun PKK’yı lanetleyen bir sözlerini duymadım."

BELEDİYE BAŞKANLARINA TAVSİYELER
Özhaseki, başarılı belediyecilikte ilk sırrın iyi niyet olduğunu vurgulayarak, "İhale yapıyorsunuz, kim alacak diye aklınızdan geçiyor mu? Eğer geçiyorsa arkadaşlar, iyi niyetli değilsiniz. Ahmet veya Mehmet alsın diye veya 'bizim partiye yakın, yardım eder' diye bir isim aklınızdan geçiyorsa ve gayret ediyorsanız vallahi de billahi de iyi niyetli değilsiniz. En düşük fiyattan kim alır, en iyi kim yapar diye düşüneceksiniz. İyi niyet böyle bir şey arkadaşlar. Burası beytülmal, bizim malımız değil. Dışarıda mağazamızda iş yaparken fabrikamızdan iş yaparken kendi özelimizde iş yaparken istediğimiz adama verelim, istediğimiz adamı da kollayalım, hiçbir mahsuru yok ama burası belediye başkanlığı, tüyü bitmedik yetimin hakkının olduğu bir yer. Efendimizin şu sözünü unutmayalım, 'Beytülmal eski bir hırka bile olsa ve onu aşırsa cennet kokusu duyamaz.' Arkadaşlar iyi niyet, iyi niyet, iyi niyet." diye konuştu.

Programa, Çalışma, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, milletvekilleri, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantı, basına kapalı devam etti.