Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

Vatandaş tercihi kullandı. Gitti sandığa oyunu kullandı. Adaletten belediye başkanımızdan yana oyunu verdi. Onların tahmin etmediği bizim de yüzde yüz kazanacağımız yerleri aldık.İstanbul’a gelince kumpas kurmaya başladılar. Milletin iradesine demokrasiye kumpas kurmaya başladılar. YSK’deki bazı hakimlerle kurdular.

Onların yüzünü bugün size göstereceğim. Demokrasi adına utanırlar mı çocukların adına utanırlar mı bilmiyorum. Kendilerine hakim dedikleri için utanırlar mı onu da bilmiyorum.Esen rüzgara göre gelen talimata göre karar veren bir YSK istemiyoruz.  Gelen şikayet üzerine 39 ilçede tüm oylar sayıldı. bir oy bile kalmadı. Sonuç Ekrem İmamoğlu.  6 İlçede bütün sandıkları sayacağız dediler buyurun dedik. Bütün oylar sayıldı değişen bir şey oldu mu? Hayır

Baktılar değişmiyor Büyükçekmece’yi savcısı kaymakamı evlere baskın yapıp sahte tutanak tutmaya başladılar. Milletvekillleri arkadaşlarımız o evlere gittiler tutanakları buldular. İtiraz edecekleri bir şey kalmadı.

Sondajla sayacağız Peki dedik. 57 sandığı beyler oturdular saydılar sonuç yine değişmedi. 41 bin kısıtlı var dediler. Seçim sonuçları bunları etkiler dediler. Normalde bu siyasi partilerde olmaz. 766 kısıtlı çıktı.

Baktılar olmuyor sandık kurullarında usulsüzlük var dediler. İyi de biz oluşturmadık. Bunları gerekçe göstererek verilen mazbatayı iptal ettiler. Hakim dediğin adam verdiğin kararın arkasında duran adamdır. Hakim dediğin adam vicdanına göre karar veren adamdır. Hakim denen adam satılık değildir.

Hakim dediğin kişi siyasal baskılara boyun eğen adam değildir. Adaletin olmadığı bir yerde bir devlet ayakta kalamaz. Milletin iradesine kumpas kurdular.

Seçim itirazlarının gerekçeleri:

Bu kumpası  CHP yapmadı. Henüz kimin yaptığını bilmediğimiz birileri bir şeyler yapıldı. Bu işte bir gariplik var.

YSK içinde çete mensubu sözde 7 hakim.

“İstanbul’da kesinlikle bir şeyler oldu. Sandık başında oldu” Bak bu doğru. Sandık başında halk Ekrem İmamoğlun’u seçti.YSK’ya 2 kez 7 madde halinde yaptım. YSK kanunlara daha önce benzer olaylarda aldığı kararlara uymak zorundadır. Geçmişte ne karar aldıysan arkasında duracaksın. Seçimde kaybedenler devletin gücünü kullanmak isterse YSK elinin tersiyle itecek.

Bugün geldiğimiz noktada iktidarın YSK’da 7 taşeronu vardır.Biz bunları gözlüyoruz. Biz bunun için YSK'ya bir çağrı yaptık Akşener'le birlikte iki kez bu çağrıyı yaptık. 7 madde halinde bu çağrıyı yaptık. Birinci madde; ‘YSK yasalara ve daha önce benzer olaylar karşısında aldığı karalara uymak zorundadır' dedik. Devletin gücünü kullanarak yasa dışı itiraz için gerekçe üretiyorsan YSK bunu reddetmelidir dedik. Üçüncü madde, YSK iktidar sahiplerinin yani egemen güçlerin YSK üzerinde kurduğu baskılara boyun eğmeme zorundadır.

YSK dik ve onurlu durması gerekir çünkü onun cübbesinde düğme yoktur. YSK, seçimsiz bir Türkiye isteyen iktidar sahiplerine dur demek zorundadır. Beşinci madde; YSK, hukukun üstünlüğünü mü iktidar sahiplerinin üstünlüğünü mü savunacaktır. Buna karar vermelidir.

Ve YSK hukukun üstünlüğünü esas alarak karar vermek zorundadır. Bunu hatırlattık. Altıncı madde; YSK'da altıncı madde mi var yoksa iktidar sahiplerinin taşeronlaştırmak istedikleri mi var. Bugün gelinene noktada YSK içinde iktidar sahiplerinin taşeronları vardır. YSK haram yemeyi kabul etti. Kul hakkı yemek ne zamandır beri hakimlerin görevi oldu. Biliyorum bunu söyledim diye tazminat davası açacaklar. Açmazsanız namertsiniz.

Kılıçdaroğlu YSK’daki hakimlerin ismini açıkladı:

Erhan Çiftçi

Nakiddin Buğday

Faruk Kaymak

Refik Eyri

İlhan Hanağası

Zeki Yiğit

Muharrem Akkaya

Bunlar YSK’da görev yapan çete mensubu sözde hakimler

Milletin vicdanı kanıyor. Adaletsizlik karşısında susan dilsiz şeytandır. Adaletsizlik varsa bizim mücadele etmemiz namus borcumuzdur. Her yerde her kişi için arayacağız. Fakir fukara için de adalet olmalı. Adalet 82 milyonun adaletidir. Üstelik ramazanın ayının ilk gününde. Bu 7’li çeteye söylüyorum. Hakim diyorsunuz kendinize. Hangi hakimden bahsediyorsunuz? Taşerondan üçkağıtçıdan hakim olmaz. Hakim vicdan sahibidir.