Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, Soyer'in İzmir Büyükşehir adaylığı öncesi Kocaoğlu'nun adaylığını açıklamasıyla ilgili, "Aziz Bey, tekrar aday olmak istediğini ifade etti, en doğal hakkı. Aday adayı oldu, sonra biz aday adaylarımızı MYK'da tartıştık. Anketler önümüze geldi. Tunç Soyer'in ismi önde çıkıyordu, kendisini aday yaptık. Sonradan Aziz Bey de gayet makul bir şekilde partimiz için çalışacağını ifade etti zaten" açıklamasında bulundu. 
 

"İZMİR ADAYIMIZI O GÜN AÇIKLAMAYACAKTIK"

Kemal Bey, İzmir'de tam da Tunç Soyer'i açıklayacağınız gün ortaya Aziz Bey çıktı, ertelediniz. Tam olarak ne yaşandı?

Hiçbir şey. Gayet samimi olarak açıklıyorum. Biz zaten o gün açıklamayacaktık. O gün açıklayacağımızı nereden çıkardılar anlamıyorum. Aziz Bey, tekrar aday olmak istediğini ifade etti, en doğal hakkı. Aday adayı oldu, sonra biz aday adaylarımızı MYK'da tartıştık. Anketler önümüze geldi. Tunç Soyer'in ismi önde çıkıyordu, kendisini aday yaptık. Sonradan Aziz Bey de gayet makul bir şekilde partimiz için çalışacağını ifade etti zaten.

Kulislere "Aziz Kocaoğlu, Tunç Soyer'i istemediği için aday oldu" diye yansıdı...

İnanın böyle bir şey olmadı. Kavga, dövüş yok. Kavga etselerdi şu anda bir arada olurlar mıydı?

Ama Aziz Bey'in önce "Adayım" deyip son andaki hamlesinin bir açıklaması olmalı...

Geride kalan konular bunlar. İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız Sayın Tunç Soyer'dir ve Sayın Kocaoğlu da her CHP'li, her demokrasi sevdalısı gibi partisinin başarısı ve ülkesinin mutlu, huzurlu geleceği için seçim sürecinde üstüne düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirecektir. Bunu da ifade etti zaten.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Hürriyet gazetesinden İpek Özbey'le yaptığı soru-cevap şeklindeki röportajın tamamı... http://www.hurriyet.com.tr/gundem/mevki-isteyenler-partiden-ayriliyor-41120392