Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 'kurultay için gerekli imzaları topladıklarını' sosyal medya hesabından açıklamıştı. Ancak T24'ün haberine göre CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun ekibi bu iddiayı yalanladı.

CHP lider Kılıçdaroğlu'nun partisinin Meclis'teki grup toplantısı sonrasında yaptığı "Değişmeyen tek şey değişimdir. Partide ciddi değişiklikler olacaktır. Hiç kimse bundan endişe duymasın" açıklaması da partideki 'A takımı'nın değişeceği yorumlarına sebep oldu.

CHP kaynakları, Kılıçdaroğlu'nun kurmaylarına yönelik giderek artan tepkileri yakından izlediğini bu nedenle olası bir Kurultay’da A takımının yüzde 70’inden fazla bir değişiklik yapacağını ifade ediyor.

T24'e konuşan parti kaynakları 'A takımı' değişikliğinden farklı bir noktaya da dikkat çekti. İnce ve ekibinin seçimli olağanüstü kurultay için salt çoğunluk rakamını bulamadığını savunan partililere göre, tüzükten kaynaklanan sürenin tamamlanmasının ardından genel başkan olağanüstü kurultay çağrısı yapmaya hazırlanıyor. Kaynaklar, T24’e, “Genel başkan imzaları ve yasal sürenini sona ermesini bekleyecek. Daha sonra genel başkan seçimli olağanüstü kurultay çağrısı yapacak” dedi.

HALK TV'YE KARŞI YENİ BİR TELEVİZYON HAZIRLIĞI 
CHP’de 24 Haziran seçimleri sonrasında genel merkez yönetiminde değişiklik olmaması daha önce birikmiş tepkileri de giderek büyütmüştü. Kurultay tartışmasına gömülen CHP’de yerel seçimlerde başarının eteklerdeki taşların dökülmesi olarak görülüyor. Kulislerde, Kılıçdaroğlu ve genel merkez haberlerine daha az ilgi gösterdiği belirtilen Halk  Tv’ye karşı yeni bir televizyon hazırlıklarının hızlandığı ifade ediliyor.