Gün boyu İzmir’in ilçelerini gezen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir sonraki durağı Torbalı oldu. Partisinin ilçe binasının önünde toplanan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu açıklamalarda bulundu.

“İzmir milletvekili olarak sizlere hitap etme fırsatı verdiğiniz için yürekten teşekkür ediyorum. İzmir milletvekili olmaktan da gurur duyuyorum” diyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin içinde bulunduğu şartları ben de biliyorum, siz de biliyorsunuz. Asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Gideceğiz, sandıklarda oyumuzu kullanacağız. CHP’nin adayı olduğu yerde CHP, İYİ Parti adayı olduğu yerde İYİ Parti’ye oyumuzu vereceğiz. Demokrasiye sahip çıkma iradesini hep birlikte göstereceğiz. Mustafa Kemal’in Türkiye’sinde demokrasiyi yeniden canlandıracağız. Bunu yaptığımız takdirde bütün dünyada, ‘bütün baskılara rağmen halk sandığa gitti ve demokrasiye sahip çıktı’ diye yankılanacak” diyerek CHP Torbalı Belediye Başkan adayı İsmail Uğur’dan vatandaşlar adına bazı sözler istedi. İsmail Bey’i dinledim. Artık ona aday demiyorum. Seçtikten sonra geleceğim, bir çay kahvesini içeceğim” dedi.

"SARAYADA OTURAN KAVGA İSTİYOR"

Kılıçdaroğlu, “Belediye başkanlarımız istihdam yaratacaklar. Her mahalleye bir kreş yapacaklar. Çalışan kadınlar çocuğunu güven içinde bırakmalı. Kadın çalışmıyorsa onun da gezmeye hakkı var. Onun da çocuğunu güven içinde bırakacağı bir güvene ihtiyacı var. Kreş en az 10 kişinin çalışacağı alanlar demek. Yeni iş alanları yaratacak. Sarayda oturanlar kavga istiyor. Biz barış istiyoruz, biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Biz yaşam felsefemizden dolayı tüm insanları kucaklarız.” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Torbalı aynı zamanda bir sanayi, tarım kenti, bunu biliyorum, işsizliğin olduğunu da biliyorum. AK Parti’ye oy verenleri, ‘niçin oy verdin?’ diye bir suçlama yapmam. 17 yıldır oy verdin, tek başına iktidar yaptın. İstediği kanunları çıkardılar. Devletin bütün kadrolarını atadılar. 17 yılsonunda bu güzel insanları soğan ve patates kuyruğuna soktular. Elini vicdanına koy kardeşim. Milletvekiliyken lojmanı kaldırdı, eyvallah ama sonra ne oldu da saray yaptırdın? 3 bin kişilik koruma ordusuyla geziyor. Bunu kendi vicdanına sor AK Partili kardeşim. İsmail kardeşime oy verip seçtireceksiniz ve o da sizin için çalışacak" dedi.

Kılıçdaroğlu, “İsmail Uygur’a oy verirken bir tane daha oy vereceksiniz. Tunç Soyer’i de Büyükşehir Belediye Başkanı yapacağız. O Aziz Hoca’dan güçlü bir bayrağı devraldı. Aziz Hoca büyük şehirlerin projelerini örnek aldığı bir başkan olmuştur. Her türlü desteği vereceğiz. İzmir Türkiye’nin gerçekten Batı’ya açılan kapısı olacak. O bir marka yaptı, bunu devam ettireceğiz" diye konuştu.

“HAYATIN HER ALANINDA ÜRETİM OLMALI”

Bir yıl içinde işini kaybedenlerin sayısının 1 milyon 11 bin kişi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“1 milyon evde huzur, bereket yok. Bununla da mücadele etmek zorundayız. Sarayda oturanlar bunların farkında değil ama biz farkındayız. Bizim kültürümüzde insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başımızın üzerinde yeri vardır. Bütün insanları kucaklarız. Torbalı aynı zamanda sanayi ve tarım kenti. Torbalı’da işsizliğin de olduğunu biliyorum. Yunanistan’dan geçen yıl 113 milyon dolarlık pamuk ithal edildi. Cumhuriyet kurulduğunda pamuk, tütün, incir, üzüm ihraç ederdik ve fabrikalarda insanlar çalışırdı. Şimdi tam tersi oldu.

SOYER: ÇITAYI BİR ADIM DAHA ÖTEYE GÖTÜRECEĞİZ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, “İsmail kardeşim çok tahrip olmuş bir belediyeden bahsetti. Ama ben çok şanslıyım, 15 yıl boyunca Türkiye’ye örnek olmuş, sosyal demokrat bir belediyeden görevi devralacağım. Öncelikle Aziz Başkan’ı saygıyla selamlıyorum. Onun koyduğu çıtayı bir adım daha öteye götürmek, Torbalı’yı, İzmir’i dünya markası yapmaya geliyoruz. Bunu yapacağımıza inanıyoruz. Sizlerin hak ettiği yaşam kalitesi seviyesini yükselteceğiz. 1 Nisan sabahını dört gözle bekliyorum, iple çekiyorum. Hepinizi aşkla selamlıyorum” dedi.

UYGUR: NEREDE KALMIŞTIK!

Millet İttifakı’nın Torbalı Belediye Başkan Adayı CHP’li İsmail Uygur, “Ülkemiz ve Torbalımız, İzmir’imiz için çok önemli bir seçim sürecine giriyoruz. Bu olağanüstü önem verdiğimiz seçimleri mutlaka sizlerle birlikte el ele mücadele ederek Allah’ın izniyle kazanacağız. Hep birlikte çalışacağız. 5 yıl önce mahkeme kumpasıyla gasp ettikleri belediyemizi geri kazanacağız. Bunlar sadece gasp etmekle kalmadılar, belediyeyi batırdılar, talan ettiler. Bir mahalle kadar konut imarlı arsalar satılmış. Bütçe çökertilmiş, faize muhtaç kalmış, bankamatikçi personelin doldurulduğu bir belediye… Bu belediye bu zihniyetten kurtarılmayı bekliyor, kurtaracağız. Evet belediyeyi batırdılar, işimiz zor. Ama hiç kimse kuşku duymasın, daha önce nasıl başardıysak yine öyle başaracağız, belediyemizi toparlayacağız. Talip olduğumuz görevin ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ama sizlerin, oy veren herkesin desteğine ihtiyacımız var. Biz Torbalı’nın geleceğini düşünen herkesten oy istiyoruz. Söz veriyoruz ki asla ve katiyen bize oy verenleri pişman etmeyeceğiz, sizin başınızı önünüze eğdirmeyeceğiz. Hep birlikte yeniden başlayacağız. Nerede kalmıştık? 1 Nisan günü Allah’ın izniyle kaldığımız yerden başlayacağız” dedi.