Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – 24 Haziran genel seçimlerinden sonra parti kamuoyuna yaptığı “değişim” çağrısıyla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, olağanüstü kurultayın toplanması için yoğun bir çalışma yapmıştı.

ADAY DEĞİLİM
Başkan Kocaoğlu, 1 Ekim’de düzenlediği basın toplantısında 15 yıldır sürdürdüğü Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine yeniden talip olmayacağını açıklamıştı. Kocaoğlu bu açıklamasından bir hafta sonra katıldığı televizyon programında parti yönetimini sert sözlerle eleştirmişti. Kocaoğlu’nun eleştirileri başta CHP genel merkezi olmak üzere birçok partiliyi rahatsız etmişti. Kocaoğlu ayrıca, “yokum” açıklamasının ardından parti yönetiminden kimsenin aramadığını bildirmişti.

“ARKA” SIRALARDA OTURDU
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da düzenlediği belediye başkanları toplantısında Kocaoğlu’nun büyükşehir belediye başkanları için ayrılan yer yerine arka sıralarda İzmir’deki başkanlarla birlikte oturması ise dikkat çekmişti.

‘ÖNERİLERİM ELBETTE OLACAK’
Kocaoğlu geçtiğimiz günlerde CHP liderini ziyaret etmişti. Ziyaret sonrası Kocaoğlu’nun Kılıçdaroğlu’na bazı isimleri adaylık noktasında öneride bulunduğu iddia edilmişti. Kocaoğlu konuyla ilgili, “Genel başkanım bir çalışma yapmamı istedi, ben de kendisine ilettim. Öneride bulunmak en doğal hakkım” demişti.

KILIÇDAROĞLU’NDA A TAKIMINA
Tüm bu gelişmelerin ışığında Kılıçdaroğlu’nun, yakın çalışma arkadaşlarına, “Aziz Bey 15 yıldır belediye başkanlığı yapıyor. Benim de onaylamadığım bazı yanlış çıkışları oldu. Ancak bu süreçte kendisini incitmeyelim, dinleyelim. Elbette önerileri önemli” dediği öğrenildi.