Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Kılıç, “İktidar tarafından alınan ekonomik önlemler içerisinde elektrik ve doğalgaz faturaları ile ilgili henüz vatandaşın mağduriyetini giderecek bir düzenleme yapılmış değil. Hangi para ile hangi faturanın ödeneceği, vatandaşın en büyük sıkıntılarından biri. Vatandaş, üstüne bir de çarşı pazarda fiyatların el yakmasıyla iyice çıkmaza girdi. Özellikle sebze ve meyve fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev bütçesi açısından ciddi sakıncalar oluşturdu. Ayrıca işsizlerin, yoksulların, çalışanların, küçük işletmelerin, esnafın ve çok sayıda hane halkının yaşadığı gelir kaybının başka sosyal sorunlara zemin hazırladığı da gözden kaçırılmamalıdır.” ifadelerini kullandı. Bu kesimlerin bazı zorunlu ödemelerinin devlet tarafından üstlenilmesi ve nakit desteğinin artırılması gerektiğine dikkat çeken Şerafettin Kılıç, kira gibi ödemeler için ilave destekler sağlanması ve sosyal güvenlik ağının genişletilmesi çağrısında bulundu.

PLANLI VE YAYGIN ÜRETİM SEFERBERLİĞİ
İktidarının aldığı ekonomik tedbirlerin yetersiz olduğunu savunan Saadet Partili Kılıç, “Salgın sürecini en az hasarla atlatmak için daha köklü önlemler almalıdır. Bu süreçle zincirleme olarak baş gösteren ekonomik çöküşü önlemek için bir strateji ve program dâhilinde kısa vadede ekonomiye yapılacak desteklerde kararlı bir duruş gösterilmelidir. Hükümet bugüne kadar uyguladığı ekonomi politikasındaki yanlışları görmeli ve bundan sonra her alanda yerli üretim hamlesi başlatmalıdır. En başta temel gıda maddelerinde dışa bağımlı olma durumunu sonlandıracak adımlar atılmalıdır. Planlı ve yaygın üretim seferberliği hemen hayata geçirilmelidir.” diye konuştu.

ABD'YE GÖNDERİLEN YARDIMLARA TEPKİ
Vatandaşlardan hala maskeye ulaşamayan milyonlarca kişi olduğunu ve talebin karşılanamadığını öne süren Kılıç, şöyle devam etti: “Eczaneler ayrı mağdur oldu, vatandaş ayrı. Bu nasıl bir dağıtım karmaşası? Vatandaşına maske ulaştırmak bu kadar mı zor? Üstelik daha kendi vatandaşlarımıza tam olarak dağıtım sağlanamamışken, ABD’ye ve bazı Avrupa ülkelerine malzeme yardımı yapılmasını da biz anlayamadık. Anlayan varsa beri gelsin. Türkiye’de iktidar kampanya açıp halktan yardım toplamıyor mu? Kendi milletinden yardım toplarken ABD’ye yardım dağıtmak nedir Allah aşkına. Bu nasıl bir tuhaflıktır? Biz Amerika’ya yardım ediyoruz. Amerika terör örgütlerine yardım ediyor. Bir iktidar bu kadar mı basiretsiz olur?”