GÜNDEME BAKIŞ - MHP’de Genel Başkanın güven tazelediği büyük kurultayda yaşanan değişim en çok İzmir teşkilatını etkiledi. Kurultay öncesi MYK’ya aralarında Veysel Şahin, Murat Koç’un olduğu farklı isimleri öneren İzmir teşkilatının hiçbir önerisi Bahçeli tarafından kabul görmedi. Sadece Hasan Zerek MYK’ya yedek üyeliğine seçildi. Parti kulislerinde, yaşananların perde arkasında ise parti içerisindeki yarıştan kaynaklandığı belirtiliyor. Bugüne kadar MHP’nin Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin’e yakın siyaset yapan İl teşkilatının, Genel Sekreter İsmet Büyükatman ve ekibiyle yıldızının barışmadığı konuşuluyor.

 HER SEÇENEK MASADA!
Tüm yaşananların il ve ilçe yönetimlerinin moralini bozduğu öğrenildi.  Yaşananlardan sonra durum değerlendirmesi yapan parti teşkilatından bazı isimlerin genel merkezin önünü açmak, yeni kadroların gelmesi adına istifa olmak üzere birçok seçeneği masaya yatırdığı öğrenildi.  

Gündeme Bakış’a konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir parti yöneticisi, “Kurultayın şokunu hala atlatamadık. Önerilen isimlerin hiçbiri kabul görmedi. Genel merkez bize farklı bir mesaj verdi. Nasıl bir yol haritası izleyeceğimizi biz de bilmiyoruz. İstifayı düşünmüyoruz ancak  farklı bir durum tablo ortaya çıktı” değerlendirmesinde bulundu.   

KARATAŞ: “LİDERİMİZ KENDİ ÇALIŞMA EKİBİNİ SEÇMİŞTİR”
MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin MYK’ya kendi çalışma ekibini seçtiğini belirterek, farklı yorumlarda bulunan partililere çok sert tepki gösterdi. Bahçeli’nin sonuna kadar arkasında olduklarının altını çizen MHP’li Karataş, “Genel başkanımız kendi çalışacağı MYK’yı belirledi. Tüm isimler kendisinin takdiridir.  Genel başkanımızın yolu yolumuzdur. Sözü sözümüzdür. Bu konuda kimsenin söyleyeceği herhangi bir şey yoktur. Kim ne konuşursa karşısında beni bulur. Genel başkanımıza teşkilatımız olarak sonuna kadar bağlıyız. Talimatları doğrultusunda sonuna kadar çalışmaya devam edeceğiz. Asıl olan MHP’nin huzur içerisinde çalışmalarını yürütmesidir. Genel başkanımızın gündemi belirlediği, yapmış olduğu gayreti de herkesin görerek, ülkenin geleceği için taşına altına gövdesini koyduğu bir zamanda kendisinin sonuna arkasındayız. Kimse farklı yorumlarla kafa karıştırmaya çalışmasın” dedi.