Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Saadet Partisi Konak İlçe Başkanlığı 8. Olağan Kongresi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, Saadet Partisi Manisa İl Başkanı, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından ve partililer katıldı. Kongre tek adaylı gerçekleşti. Mevcut ilçe Başkanı Rıfat Yıldırım güven tazeledi. Salonda kadınların ayrı erkeklerin ayrı bloklarda oturma düzeni alması dikkat çekti.

KARAMOLLAOĞLU, "SEÇİMDE PATLAMA YAPACAĞIZ"
Salona "Bilge Başkan Temel Başkan" sloganlarıyla giren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "İnşallah bu kongreden sonra önümüzde görünen o ki 1 senelik bir süre var, canla başla bu süreyi atlatacağız. Seçimlerde inşallah büyük bir patlama yapacağız ve Türkiye’nin de büyük bir partisi olduğumuzu herkese göstereceğiz. Büyük bir iddia mı evet büyük bir iddia olmadan olmaz. 8. İlçe Kongremizi yaptığımızı görmek beni çok mutlu etti, en fazla 6 ya da 7 kongre yapıyoruz burada 8 yapmak beni çok sevindirdi. Bazı ilçelerde teşkilatlanma anlamında eksik kalmışız” dedi.



“HER İNSANA DOKUNMAYA İHTİYACIMIZ VAR”
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Ülkemizde yaşayan herkes, bölgemizde yaşayan tüm kardeşlerimizin ve tüm insanların saadet içerisinde hayatlarını sürdürmelerini amaçlıyoruz. Bu Batı’da çok garip karşılanır ama orada başka bir şekilde politika gelişmiştir, birilerini ezmekten, sömürmekten imtina etmezler. Biz ise tüm insanların başta beraber yaşadığımız insanların mutlu olmasını isteriz. Bu seçimlere giderken Türkiye’mizin her yerinde ciddi bir şekilde teşkilatlanmamız ve teşkilatlarımızı güçlendirmemiz lazım. Bizim gibi düşünsün düşünmesin her insana dokunmaya ihtiyacımız var. Fikirlerimizi, projelerimizi anlatamaya, onların gönlünü almaya, sandıkta da bize oy vermeye ikna etmemiz lazım. Zor bir çalışma ama başarıya ulaştığında da herkesin mesut ve bahtiyar olacağı bir ülke inşa ettiğimizde mükâfatı da büyük olacak” ifadelerini kullandı.

“CUMHURBAŞKANI'NIN PRENSİPLERİ YOK, PUSULASI ŞAŞMIŞ"
AK Parti iktidarına yönelik eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "19 yılı aşan bir süredir Türkiye’yi yöneten bir iktidar var. Sayın Cumhurbaşkanı ve arkadaşlarının  19 yıl önce bir ülkenin yönetilmesi yönündeki  prensipleri neydi bir onları dinleyin ve bugün ne kadar çeliştiğini görün, insan bu kadar çelişirse pusulası şaşmıştır, prensipleri kalmamış tek amaçları iktidarı kaybetmemek. Ülkenin refah içinde olması, ekonomi falan bu arkadaşların gündeminde yok. Sadece düşmanlaştırarak oyları devşirmeye çalışıyorlar. Cumhurbaşkanına sesleniyorum bundan 10 sene önce söylediklerini bir kez daha dinle belki o zaman uyanırsın. Biz 50 yıldır çok idealist prensiplere sahibiz, biz 50 sene önce ne dediysek bugün de onu savunuyoruz” diye konuştu.

"HADİ ORADAN SAHTEKAR!"
Karamollaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
Erbakan hocamızın önünü kestiler, gayretlerini, projelerini devreden çıkarmak istediler, insanların görmesini istemediler. Türkiye'nin kalkınmasını istemiyordu bu ülkede yaşayanlar. Kelli felli adamlar. Erbakan Hocamız, ben ülkemizde müteşebbisleri harekete geçiririm diyerek odalar birliği sürecini yaşattı. Yüzlerce müteşebbisi ayağa kaldıralım, onlar kendi bölgelerini ayağa kaldıracak yatırımlar yapsınlar ülkemiz lider ülke olsun dedi. Bu defa da odalar birliğinde çalışmaların önünü kestiler.  Seçimleri iptal etti Demirel. Siyasete girmeden Türkiye'nin problemini çözmek mümkün değil dedi 1968'de Erbakan. 1969'da bağımsızlar hareketini başlattı. Kendisi Konya'dan milletvekili seçildi. Milli Nizam Partisi hemen kapatıldı. Milli Selamet Partisi kuruldu, seçimlere gidildi, Konya'dan milletvekili oldu. Meclise girince Genel Başkan oldu. İktidar ortağı olabilmek için girişimlerde bulundu. Sonunda Ecevit'le koalisyon kurdu. Ecevit'in takip ettiği yolla hocamızın idealleri örtüşmüyordu ama oturup anlaştılar. 'Biz bu insanlarla konuşulamaz kanaatindeydik ama tarihi bir yanılgı içindeymişiz' dedi Ecevit. Bazı arkadaşlar masada ne işimiz var diyor, hadi oradan sahtekar! Biz prensiplerimizden taviz vermez ama uzlaşmayı da biliriz. Her şey adım adım gerçekleşir, dağa helikopterle iniyorsanız tırmanma anlamına gelmez. Sizinle beraber olurlarsa tırmanışta birbirinize destek verirsiniz. Bu çetrefilli bir yol, kolay değil. Biz bütün çalışmalarımızda Erbakan hocamızın yaşadığı sıkıntıları hatırlamalıyız.

"29 BELEDİYE ALDIK TÜRKİYE BELEDİYECİLİKLE TANIŞTI"
1977 yılında seçim kararı alındı ama yeni bir hükümetin kurulmasını engelleyemediler. Biz Demirel ile hükümet kurduk, kimse memnun olmadı. Güneş Motel'de görüşmeler yapıldı 12 milletvekili Demirel'in partisinden ayrıldı Ecevit'in partisinde Bakan oldu, öyle sıkı pazarlık yapıldı. Sonra Demirel hükümet kurdu, Erbakan Hoca 'sizi dışarıdan destekleriz, yanlış yaparsanız sizi indiririz' dedi. 1980'de ise ihtilal oldu. Hepimizi hapse attılar. Demirel'e ve Ecevit'in partisindekiler kısa sürede serbest bırakıldı, biz uzun süre hapis yattık ve siyasi hayata geri döndük. Ülkemizin problemlerini çözebileceğimizi gösterdik. 91'de seçime girdik, 94 seçimlerinde 29 belediye aldık, belediyecilik nedir Türkiye öğrendi. 65 yılında Türkiye'nin en büyük partisi olduk.

İDEALİMİZ YAŞANABİLİR TÜRKİYE
1995 yılında 158 milletvekili çıkardık, oyumuz 21,2 idi. En büyük parti bu kadar aldı. Bazen geriye dönüp abartılı değerlendirmeler yapılıyor, biz şimdi yeni bir hamlenin içindeyiz. Prensipleriniz değişmedi ama yerine göre elbette söylemlerimizde bugünün şartlarında değişiklik oldu. Bunu prensip değişti diye algılayamazsınız. Biz çok açık şekilde yaşanabilir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Herkesin ister bizimle aynı ideallerde isterse muhalif herkesin mesut olduğu, adaletin tesis edildiği, dışarıdaki baskıya karşı ayakta duran bir ülke, yaşanabilir Türkiye bizim hedefimiz idealimiz...

“ADALETİ ORTADAN KALDIRIRSANIZ TOPLUMDA HUZUR KALMAZ”
Biz yaşanabilir bir ülke olduğumuz zaman Türkiye tüm dünyada haksızlıklara müdahale edecek, kimsenin kimseye zulüm etmediği ve büyük bir ülke haline gelir o zaman da yeni bir dünya kurmuş oluruz. Biz bu dünyada problemlerimizi savaşarak değil konuşarak çözmeyi isteriz. Amma biz bu dünyada hiçbir zaman sömürüye izin vermeyiz. Zenginler gelecek fakir ülkelerin tüm kaynaklarını sömürecekler. Yok, arkadaş bizim olduğumuz dünyada buna müsaade etmeyiz. Siyahsan başka bir muameleye, beyazsan başka bir muameleye tabii tutuluyorsun, biz de insanın rengine göre değerlendirilmezsin. Demokrasi, insan haklarının, adaletin üstün tutulmasını istiyoruz. Biz asla bunun aksine müsaade edemeyiz. Biz bunu gerçekleştirdiğimizde içinde yaşadığımız ülke de içinde yaşanabilir bir ülke olur. Bizim tüm siyasi hayatımız boyunca en çok önem verdiğimiz konu ahlaki ve manevi değerlerdir. Siz bunları yok sayarsanız olmaz, adaleti ortadan kaldırırsanız toplumda huzur kalmaz ve siz de huzuru bulamazsınız.

TEKİN, "6'LI MASANIN AMACI REFAHI YÜKSELTMEK"
Genel Başkanvekili Prof. Dr. Sabri Tekin, "Akaryakıt zamları böyle devam ederse, zam üstüne zam, vergi üstüne vergi konulursa halkın oynatmaktan başka çaresi kalmaz. Halkı oynatmaya kimsenin  hakkı yoktur. Bugün içinde bulunduğumuz şartlardan kurtulmalıyız. Tek kişilik iradenin kifayetsizliğini, yetersizliğini, memleketi ne hale getirdiğini gördük. 84 milyon insanımız var, tek kişi iradesiyle yönetmek mümkün değildir. Ekonomi son derece karmaşık, siyaset hareketlidir, dünya dengeleri değişiyor, kaynaşma ortamı var. Milli iradenin kendi kişiliğini ve kimliğini ortaya koymak suretiyle çalışan sistemin, güçlendirilmiş parlamenter sistemin hayata geçirilmesi gerekmektedir. Biz 6'lı masa olarak harika bir çalışma yaptık. Kendi aramızdaki uyumu gördükten sonra benim ümidim daha çok artmıştır. Geçen pazartesi günü sunumunu yaptık. Uyumlu şekilde takdimin halkımız tarafından da memnuniyetle karşılandığını gördük. İnsanlar arasına fitne tohumu atmaya kimsenin hakkı yoktur. Bir araya gelip görüşebilen, akıl sahibi, vatanperver insanların hizmet etmelerini engellemeye kimsenin hakkı yoktur. İnsanımız bizim insanımızdır, farkı siyasi görüşe sahip kardeşimizdir. Kapı komşumuzdur, bir iyi geçinmek isteriz. Siyasi düşünceler farklı olabilir, alternatif metotlar kullanılabilir ama herkesin tek amacı var bu ülkenin refah seviyesini yükseltmek.  

KILIÇ, "OYLARIMIZA MUKAYYET OLACAĞIZ"
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Şerafettin Kılıç, "Konak İlçe Teşkilatımızın 8. Olağan Kongresini yapıyoruz, 8. Kongre ne demek kurulduğu günden beri muntazam bir şekilde kurulmuş ve çalışmaları hakkıyla yerine getiren bir teşkilat demek. Önümüzde bir seçim var, peki o seçimlerde biz 1995 seçimlerinde aldığımız oyu tekrar alacak mıyız? Şimdi nüfus 2’ye 3’e katladı ve 3.5 Milyon seçmen var İzmir’de ve o gün yaptığımız çalışmaları bugün de yaparak en güzel neticeyi alacağız. İzmir’in Konak İlçesi’nde de en fazla oyu alan parti Saadet Partisi’dir dedirteceğiz. Genel Başkanımız her ay 50 bin üye kaydedilecek dedi. Bunu nasıl yapacağız? Her Saadet Partili üye ziyaret edilecek ve her üyeye de her ay en az bir üye yapma hedefi verilecek. Böylece üye kayıt hedefi de gerçekleştirilmiş olacak. Öte yandan seçim geldiğinde sandıkta oylarımıza mukayyet olmak lazım. Elbette Millet İttifakı ile beraber gerekli tedbirler alınacak ama her sandıkta 3-4 tane sandık görevlisi tespiti yapmamız lazım. Oyların güvenliği de çok önemli değerli kardeşlerim. Bu ülke bizim ülkemizi bu dar boğazdan beraber kurutacağız" diye konuştu.

ERDURAN, "İZMİR'DE PARTİMİZE TEVECCÜH VAR"
Saadet Partisi İzmir İl Başkanı Mustafa Erduran, "Salona baktığımda bir zamanlar karanlık diye ifade edilen tablonun, şafağın toprağa gömüldüğünü, aydınlığın İzmir'e ve Türkiye'ye yansıdığını görüyorum. Gelişen siyasi süreçte Saadet Partimize ve Genel Başkanımıza ciddi teveccüh var. Topluma anlattıklarımız çok önemli ancak anlattıklarımızın üzerimizde olması lazım. Yürüyüş şeklimizin, arkadaşlık ilişkilerimizin, ticaretimizin davamızla, inancımızla örtüşmesi gerekiyor. Bu görüntü üzerimizde olursa anlattıklarımızın kabulünü göreceğiz. 6'lı masamız var, dışarıda destekleyenler ve dağılmasını isteyenler de bar. Ben iktidar ve küçük ortağına şunu söylemek istiyorum; 6'lı masanın 7. ayağından bahsedeceklerine, 6'lı masanın 6 kıymetli maddesini örnek almalarını ve siyaset yapmalarını tavsiye ediyorum. İyiye iyi, güzele güzel demenin erdemliliğini öğrenmelerini tavsiye ediyorum. 7. ayağı arayanlara 6 maddemizi kapı kapı dolaşıp anlatmalıyız" dedi.

YILDIRIM: “ÜLKEMİZ BU BUHRANDAN MİLLİ GÖRÜŞ İLE KURTULACAKTIR”
Saadet Partisi Konak İlçe Başkanı Rıfat Yıldırım; “Ülkemizin bu buhrandan kurtulması milli görüş ile olacak inşallah. Konak İlçemizde de İzmir’de de en iyi şekilde hizmet yapmak için canla başla çalışacaktır” dedi.