Pakdemirli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle İzmir'in Konak Meydanı'nda düzenlenen törende, 2 yıl önce de darbeyi bertaraf etmek için Konak Meydanı'nda bulunduklarını belirterek, "Bugün 15 Temmuz'un ikinci yıl dönümü. Rabbime şükürler olsun bugün kürsüde konuşabiliyoruz. Eğer ki bu iş gerçek olsaydı bu kürsülerin hepsi bize haram olacaktı. O akşam ne oldu biliyor musunuz, o akşam milletin iradesine suikast oldu. 1,5 yıl önce seçilmiş bir cumhurbaşkanı var, 8-9 ay önce seçilmiş bir başbakan var. Çıktılar televizyona utanmadan şöyle dediler, böyle dediler. Milletin iradesine suikast yapmaya çalıştılar. Siz dur dediniz." ifadesini kullandı.

Pakdemirli, Türk milletinin o gün tek vücut olduğunu vurgulayarak, "O akşam demokrasimiz, emniyetimiz, ekonomimiz bütün yatırımlarımız, çocuklarımızın geleceği sınav altına alındı, sınavdan geçtik. Rabbime şükürler olsun, ülkemiz büyük devlet, bunların hepsinin üstesinden geldik. Hainin planı altüst oldu. Her şerde bir hayır da vardır, böyle de düşünmek lazım. Eğer bu şerri de yaşamasaydık, bunlardan asla kurtulamayacaktık. Terör örgütleri temizlendi. İnlerine gireceğiz demiştik, inlerine girdik değil mi, kuzu postundaki hainden kurtulduk." diye konuştu.

"Hain içeride olursa kapı kilit tutmaz diyen." Bakan Pakdemirli, FETÖ ile mücadeleye Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sonuna kadar devam edeceklerini bildirdi.
Pakdemirli, artık çok daha güçlü bir Türkiye'nin olduğunu belirterek, "Gündemi belirleyen, bölgesel ve küresel bir Türkiye var. Vakit Türkiye vakti, vakit çalışma vakti. Haine en güçlü cevap nedir, 'Güçlü Türkiye', haine en büyük cevaptır. Güçlü Türkiye'nin yapısı 24 Haziran'da Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile beraber gelmiştir." dedi.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un, Türk milletinin hain darbe girişimine, her türlü melanete "dur" dediği bir tarih olduğunu belirterek, şehitlere Allah'dan rahmet, gazilere de şükranlarını sundu.
Ayyıldız, "15 Temmuz gecesi tüm farklılıklarını geride bırakarak, tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet ilkeleri etrafında birleşip, tankın, topun, uçağın, helikopterin karşısına imanıyla, inancıyla, yüreğiyle dikilen aziz milletimiz tarihimizin gurur dolu, destansı sayfalarına bir yenisini daha eklendi." dedi.

İZMİRLİLER KONAK MEYDANI'NDA TOPLANDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle İzmirliler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da  Konak Meydanı'nda bir araya geldi. Tüm şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşı okundu. Mehter takımının bir gösteri yaptığı etkinlikte müzik dinletisi gerçekleştirdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile diğer katılımcılar sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı. Ellerinde Türk bayrakları ile marşlara destek veren vatandaşlar daha sonra Şehitler Köprüsü'ndeki törende bir konuşma yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı canlı yayından takip etti.

Daha sonra dualar edildi ve Kuran-ı Kerim okundu. Törene Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya, Ceyda Bölünmez Çankırı, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar da katıldı.