Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ / İYİ Parti olağanüstü kongreye gitme karar aldı. Afyonkarahisar’da 3 günlük çalıştay sonucunda böyle bir kararın alındı. Seçimli kongre önümüzdeki bir ay içerisinde yapılacak.  İddiaya göre, çalıştayın son gününde yapılan kapalı oturumda partililer arasında tartışma yaşandı. Partililer, Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminde Akşener'in izlediği siyaseti eleştirdi. Bunun üzerine çıkan tartışmalar büyüyünce Akşener, "istifa ediyorum" dedi. İddiaya göre, tartışmaların yatışmasının ardından Akşener, ikna edildi.  Ardından kongre kararı alındı.

HAYIRLI BİR KARAR OLARAK GÖRÜYORUM
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, kongre ile ilgili açıklama geldi. Ükünç, “3 günlük bir çalıştayımız oldu. Partililer görüşlerini bildirdiler. Olağanüstü kongrenin teşkilatlarımızın merkeze bağlanması için ve tekrar revize edilmesi için hayırlı bir karar olduğunu görüyorum” dedi.

Öte yandan, Akşener sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kurutayda aday olmayacağını belirtti. İşte Akşener'in paylaşımı: