CHP'de seçim sonrası başlayan tartışma büyüyor. Muharrem İnce'nin bir televizyon kanalında yönetime yönelik sözlerine Genel Merkez'den gün boyu tepki geldi. Genel başkan yardımcısı Seyit Torun, "Kurultay olmazsa yerel seçimlerde başarısız oluruz" diyen İnce'yi eleştirdi.

CNN TÜRK'e konuşan parti kurmayları, İnce'nin "tek adam tüzüğü" sözleriyle ilgili de "Tek adam tüzüğü olsaydı bunlar yaşanmazdı. İnce de böyle konuşamazdı. İnce hiçbir seçimde ön seçimle gelmedi, şimdi ön seçim diyor" dediler. İnce'nin Genel Merkez'den veri akışı olmadığı iddialarına ise parti kurmayları, "Partinin kurduğu sisteme Muharrem İnce de milletvekilleri de parti meclisi üyeleri de erişebiliyordu. Oradan sonuçları takip edebilirlerdi" diyerek yanıt verdi.

Ve çok tepki çeken o gece açıklama yapmaması... İnce, Engin Altay'ın "bekleyelim" dediğini söylemişti. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay öneriyi dile getirdiğini doğruladı ancak kendisinin zan altında bırakılmasına tepki gösterdi.
İnce'nin çıkışlarının ardından ekibinin 16 Temmuz Pazartesi imza toplama sürecini başlatacağı öğrenildi. Partiçi muhalefetin seçimli kurultay için 630 imzaya ulaşması gerekiyor. İnce kanadı kısa sürede 600'ü aşkın imzanın toplanacağını iddia ederken, Genel Merkez böyle bir orana ulaşılamayacağı görüşünde.