31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinden sonra, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. İmamoğlu daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki binasında görevi vekaletten yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan devraldı.

İBB ÖNÜNDE İMAMOĞLU’NU ÇOŞKULU KALABALIK KARŞILADI
İmamoğlu, önce İl Seçim Kurulundan mazbatasını aldı, ardından da devir teslim töreni için, Saraçhane’deki büyükşehir belediyesi binasına geldi. Burada İmamoğlu’nu muhteşem bir kalabalık karşıladı.
18.30'da başlayan devir teslim töreninde vekaletten görevi yürüten İstanbul Valisi Ali Yerlikaya görevini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığını 2. kez kazanan Ekrem İmamoğlu’na devretti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya devir teslim töreninde şöyle konuştu;
“7 Mayıs’tan bu yana vekaleten devraldığım İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini şimdi Sayın Ekrem İmamoğlu’na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içinde birlikte çalıştığımız büyükşehir ailesine ve tüm İstanbullu hemşehrilerime sevgiler saygılar sunuyorum.”

Ekrem İmamoğlu’nun görevi devraldıktan sonra konuşması şöyle;
“Bende sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Bu şehre tarihine, maneviyatına, geçmişten bugüne hizmet görmüş bütün alanlarına her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak yanlışlardan sakınacak bir yönetim anlayışı ortaya koymayı diliyorum. Türkiye’nin Avrupa’nın en büyük kenti İstanbul’umuza hep beraber hizmet edeceğime herkesin huzurunda söz veriyorum. Herkesle uyum içerisinde çalışmayı umut ediyor ve diliyorum. İstanbul’un çok şeye ihtiyacı var hepimize başarılar diliyorum. Allah mahcup etmesin.”
Böylece 23 Haziran'da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçiminde yüzde 54.21 oy ile seçilen Ekrem İmamoğlu göreve başlamış oldu.
Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından İstanbulluları törene davet etmişti.