İşte Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamalarından satır başları:
"Bu dalgalanmanın Türk ekonomisinin yapısıyla bir ilgisi yoktur. Büyük oranda ekonomik savaş ve psikolojik algı operasyonu çerçevesinde Türk lirasını yıpratmaya yönelik adımların atıldığını gördük. Devletimizin aldığı tedbirler çerçevesinden iyiye gidişin başladığını görüyoruz. Türkiye kimseyle bir ekonomik savaştan yana değildir. Türkiye serbest piyasa kurallarına bağlı bir şekilde dünya ekonomisine entegre olmaya devam edecektir.

"TRUMP YÖNETİMİNİN KRİZLER ÇIKARDIĞINI BİLİYORUZ"
Trump yönetiminin iç siyasi sıkışıklıktan kaynaklanan refleksle dışarıda bir takım krizler çıkardığını biliyoruz. Bu anlamda Türkiye ne ilk ne de son ülke. Bunun Amerikan çıkarlarına da zarar verdiği ortadadır. Dün akşamdan beri döviz kurlarından olumlu gelişme alınan önlemlerin netice verdiğini göstermektedir. Bazı ABD ürünlerine ek vergi getirilmesi yönünde cumhurbaşkanlığı kararnamesi çıkarıldı. Bu tepkiyi vatandaşlarımızın da sahiplendiğini görüyoruz.  Türkiye ekonomik bir savaştan yana değildir ama kendine bir saldırı olduğu zaman gereken bütün adımları da atacaktır.

TERÖRLE MÜCADELE
Terör örgütlerine karşı mücadelemiz sürecektir. PKK terör örgütüne yönelik önemli mesafe alındığını müşahade etmekteyiz. Toplam 50 kilit konumdaki terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirildiğini görüyoruz. Örgüte katılım son 30 yılın düşük rakamıdır.

AB LİDERLERİ İLE GÖRÜŞME
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Merkel ve yarın da Macron ile görüşecek. Suriye’de çok uzun zaman yayılan dramın artık sonlanması siyasi çözümün gerçekleşmesi gerekiyor.

ABD ELEKTRONİK ÜRÜNLERİNE BOYKOT ÇAĞRISI
Türkiye’ye karşı başlatılan ekonomik savaşın bir neticesinin olması gayet normal. Vatandaşlarımız da milli ve yerli bir tepki göstermişlerdir. Bu sorunların bir an önce çözülmesi bizim beklentimizdir.

ABD’NİN F-35 RAPORU
Trump’ın imzaladığı bu madde büyük bir paketin içinde yer alan bir madde. Şu anda somut bir karşılığı yok. Türkiye F-35’lerin sadece müşterisi değil projenin ortağıdır. Taraflarından birisidir.

Şu ana kadar da üzerine düşüne sorumluluklar çerçevesinden ödemeler yapmıştır. Gerekirse Türkiye hukuki yollara gider. Umarız iş bu noktaya gelmez. Türkiye’ye yönelik bu tür tehditlerle mesafe alınamayacağını herkesin bilmesi gerekir.