Fransa genelinde "sarı yelekliler" adı altında örgütlenen eylemcilerin, 17 Kasım'dan bu yana hükümetin akaryakıta ek vergi koymasını protesto etmek için sokaklara dökülmesine karşılık, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan geri adım geldi. Fransa Başbakanı Edouard Philippe "sarı yeleklilerin" protesto ettiği akaryakıta getirilen ek vergilerin altı ay süre ile askıya alındığını duyurdu. Fransa Başbakanı, "Halkın öfkesini duymamak için sağır olmak gerekir. Şiddet durmalı, akaryakıta getirilen de dahil vergi artışını 6 ay erteledim. 6 aylık sürede daha iyi alternatifleri test edeceğiz." dedi.

MACRON VERGİ ARTIŞININ ASKIYA ALINDIĞINI AÇIKLADI

Dış basının son dakika koduyla duyurduğu haberlerde, Macron, akaryakıta ek vergi zammını askıya aldığını açıkladı.

Fransa hükümet kaynakları, "Başbakan ocak ayınca vergi artışını askıya aldığını açıklayacak" sözleriyle zammı geri çekecekleri iddia edildi.

Fransa Başbakanlık Ofisi, Başbakan Edouard Philippe'in ülke genelinde akaryakıta getirilen vergi zamlarının geri çekileceğini açıklayacağını duyurdu.

BAŞBAKAN SARI YELEKLİLER'LE TOPLANTISINI İPTAL ETTİ

France24 kanalı, Fransa Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, akaryakıta getirilen zamlar sebebiyle 17 Kasım'da Paris´te başlayan "sarı yelekliler" protestolarının ardından, Başbakan Phillippe´in söz konusu zamların geri çekileceğini duyurmasının beklendiğini aktardı.

Başbakanlık açıklamasında ayrıca, Phillippe'in, 'sarı yelekliler'le bugün gerçekleştirmesi beklenen toplantıyı iptal ettiği belirtilirken; Fransa Kültür Bakanı Franck Riester de yerel basına yaptığı açıklamada Phillippe'in 'gelecek günlerde güçlü ve uzlaştırıcı bir jest' yapacağını söyledi. (Milliyet)