Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı'nın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
"Kahramanmaraş'a 30 katrilyon yatırım yaptık. Durmayacağız yapmaya da devam edeceğiz. Şehrimizde ikinci devlet üniversitesini kurduk.  Kahramanmaraş'ı hızlı trenle buluşturuyoruz. Maraş'a ıslah organize sanayisi oluşturacak imar planı öncesi oluşturulan sanayi tesislerinin problemlerini çözüyoruz. Kahramanmaraş'ın içme suyu sorununu çözdük.

Bugün Türkiye en çok insani yardım yapan ülkeler arasında ilk sıralarda. Hatta milli gelire göre ilk sırada. Ülkemizdeki sığınmacılar için bugüne kadar kullandığımız kaynak 37.5 milyar dolardır. Şayet bugün Avrupa halkları kendi topraklarında huzur ve güven içinde yaşıyorsa Türkiye’nin fedakarlığı sayesindedir. Ama biz bu fedakarlığı ila nihaye yapacak değiliz. Ülkemizdeki Suriyeli kardeşlerimiz de kendi evlerini özlüyor.

Onlar da vatanlarına dönmek istiyorlar. Peki çözüm nedir? Çözüm Türkiye'dir. Suriye'den kaçanların geri döndükleri yerler Türkiye'nin güvenli hale getirdiği yerlerdir. Şu ana kadar 311 bin Suriyeli kardeşimiz bu bölgelere geri döndü. Biz diyoruz ki; gelin İdlib bölgesini tamamen güvenli hale getirelim.

Bunun için Rusya ve İran'la görüşüyoruz, ciddi mesafe de katettik. Biz diyoruz ki gelin Münbiç'i Türkiye'nin güvencesinde asli sahiplerine verelim. En az yarım milyon Suriyeli geri dönmek için Türkiye’nin bölgeyi güvenli hale getirmesini bekliyor. Aynı şekilde Fırat'ın doğusunu güvenli hale getirdiğimizde milyonlarca Suriyeli ülkesine dönecek. Avrupa ve ABD başta olmak üzere dünyaya sesleniyorum gelin Türkiye’nin bu çabasına destek olun.

Suriye halkı açısından DEAŞ ile YPG'nin hiçbir farkı yoktur. Terör örgütleri Suriye sınırımızın öte tarafından saldırmaya başladıklarında yanımızda kimseyi bulamadık. Güya müttefiklerimiz bırakın destek olmayı hava savunma sistemlerini söküp götürdüler. Bize kolaylık sağlanmazsa her şart altında bunu kendi imkanlarımızla gerçekleştirmeye kararlıyız."

KONUŞMAYA TELEFON ARASI
Konuşması sırasında Erdoğan'a bir telefon uzatıldı. "Sizlerden çok kısa bir müsaade istiyorum" diyen Erdoğan, telefonla konuşmak üzere sahneden indi. Cumhurbaşkanı yaklaşık 15 dakika sonra sahneye gelerek konuşmasına devam etti.