24 Haziran'da yapılacak seçimler öncesi  AK Parti'nin Yenikapı Miting Alanı'nda Büyük İstanbul Mitingi düzenledi. 

EN BABA MİTİNGİ İSTANBUL'DA YAPIYORUZ

Yenikapı’da düzenlenen mitingde İstanbullulara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sen kırık kalplerin devasısın, sen mazlumların umudusun, istikbalimizin kutup yıldızısın İstanbul. " ifadeleriyle başladı.

Babalar Günü'nü de unutmayan Erdoğan, "Tüm babaların bu güzel gününü tebrik ediyorum. Böyle bir günde bizde en baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. Rabbim nazardan saklasın İnşallah. 6 günümüz var. Bu muhteşem meydandan İstanbul'un tüm ilçelerindeki kardeşlerime sevgilerimi yolluyorum" dedi.

24 HAZİRAN DEMOKRASİ BAYRAMIMIZ ŞİMDİDEN HAYIRLI OLSUN

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

24 Haziran'da güçlü hükümet, güçlü meclis, güçlü Türkiye için kükremeye var mıyız? 24 Haziran'da bir destan daha yazıyor muyuz? Ben inanıyorum, İstanbul'da bu iş bitmiş, İstanbul Allah'ın  izniyle kararını vermiş. 24 Haziran demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı  olsun. Sizlerle iftihar etmeyeceğim de kimlerle iftihar edeceğim. Bu yağmura rağmen sizler Yenikapı'ya geldiniz. Bu milletin bir ferdi olmaktan iftihar ediyorum. 

İstanbul merkez-i buldandır. Yani dünyanın merkezidir. Bu şehre hizmet etmek aynı zamanda dünyaya hizmet etmektir. Biz hizmet etmeye İstanbul'dan başladık.  Ben birileri gibi konuşmayacağım yalanın bini bir para. Bu işte çok da maharetliler yani usta neyse çırağı da o. Milletimize dair hayallerimizin nüvelerini önce İstanbul'da hayata geçirdik. 

Nasıl 4,5 yıl içerisinde İstanbul'u yeniden yaşabilir bir hale getirdiysek, ülkemizi de 16 yılda yepyeni bir çehreye biz kavuşturduk. İstanbul'a 16 yılda 236 milyon katrilyonluk yatırım yaptı. Şöyle soydular, böyle soydular diye anlatıyorlar bu ne hayasızlık. İstanbul'dan 21 olan üniversite sayısını 57'ye ulaştırdık. Öğretmen ya belki anlar.

250 YILLIK TARİHİ OLAN BİR ADIM DAHA ATIYORUZ

AKM'yi yıktık, yerine opera binası yapıyoruz. Taksim'e şimdi 5 bin kişilik bir cami yapılıyor. Kaba inşaatı bitmek üzere. Ramazan'ın son günlerinde her ikisini de gördüm. 250 yıllık tarihi olan bir adım daha atıyoruz: Meşhur Rami Kışlası'nı 7 milyon cilt kitaplık bir kütüphaneye çeviriyoruz. Biz yeniden İstanbul'u kültür sanat noktasında bir merkeze dönüştürüyor.

SİZ TARİHE KENDİNİZİ AFFETTİREMEYECEKSİNİZ

Kuleli Askeri Lisesi'nin restorasyonunu yaparak onu da müzeye dönüştürüyoruz. İstanbul'da müzik müzesi ve sikke müzesi kurulacak. Yaslıadayı (Yassıada) biz demokrasi ve özgürlükler adasına çeviriyoruz. CHP zihniyeti Menderes'i ipe götürdü, siz de arkadan desteklediniz. Siz tarihe kendinizi affettiremeyeceksiniz. Burada bir uluslararası toplantılar yapacağız. Biz buyuz Bay Muharrem bak ben laf salatası yapmıyorum, icraatlardan bahsediyorum. Bugün Elazığ'da millet bahçeleriyle dalga geçiyor. Yaklaşık 26 dönemlik yeri Elazığ'da millet bahçesi yapacağız. Ortasına güzel bir yere de şehitler anıtı koyacağız.

BUNLARI SENİN HAVSALAN ALMAZ

Haliç tersanesini bilim ve teknoloji merkezi yapıyoruz. Bu Avrupa'nın en büyük bilim ve teknoloji merkezi oluyor. Sağlıkta İstanbul'a adeta çağ atlattık. Toplamda 129 adet sağlık tesisi inşa ettik. İstanbul'a iki dev şehir hastanesi yapıyoruz. Atatürk Havalimanı'nı taşındıktan sonra orayı dev bir millet bahçesine çevireceğiz. 3. havalimanımız dünyanın ilk üçü içinde olacak. Kanal İstanbul'a da karşı çıktılar. Panama'yı Panama yapan Panama Kanalı'dır. Bunları senin havsalan almaz.

Gereğini zaten bir hafta sonra yapacaksınız, sizlere güveniyorum.

BÜYÜK DEVLET OLMANIN ALAMETİ FARİKASI BUDUR'

Takmış kafayı bizim Külliye'ye, ustası da gelmeyeceğim dedi kuzu kuzu geldi. Bir hatıramı anlatacağım Sayın Putin ziyaret etti. Bizim salonda kendisiyle konuşuyoruz, ayrılırken ne dedi biliyor musunuz? "Büyük devlet olmanın alameti farikası budur" dedi.

Aynı anda biz orada 2 bin 500 kişiye yemek verebiliyoruz. Bu onları rahatsız ediyor. Gelen kişiler muhtar. Bana da öyle dediniz ya muhtar bile olamaz dediler. Benim milletim bu evladını muhtar olmanın da ötesine çıkardı cumhurbaşkanı yaptı.

BEN BEŞ TANE BABAYİĞİT ARADIM VE BULDUM

Yerli milli otomobil diyoruz, 20 yıl geriden geliyor diyor. Bu bir defa akülü olacak, mazotlu veyahut benzinli değil. Elon Musk'la hepsini konuştuk, biz bir şeyler yapmanın gayretindeyiz. Yahu hayatınız boyunca bir dikili taşınız yok. İsteseler de istemeseler de ben beş tane babayiğit aradım ve buldum. Bir araya getirdik imzaları attık CEO'yu da onlar buldu. 2022 hedefimiz var.

ADALAR'DAKİ ATLARI ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞTURMAK İÇİN…

Biliyorsunuz Adalar'daki atlarla ilgili vicdanları yaralayan görüntülere şahit olduk. Adalar'daki atları özgürlüklerine kavuşturmak için çalışmalar yapıyoruz. Biz hayvanlar için vakıf kurmuş, Peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir ümmetiz. Şimdi düzenlemelerle ister ev ister sokak hayvanları için 5119 sayılı yasayı yeniden ele alacağız. Sapanca'da operatör bugün tutuklandı. Bu hassasiyet önemli.

GÜÇLÜ MECLİS GÜÇLÜ CUMHURBAŞKANI İSTER

Büyük Türkiye, güçlü meclis güçlü cumhurbaşkanı ister. Vakit Türkiye vakti, vakit İstanbul vakti. Bunu ortaya hep birlikte koymalıyız. Batı 24 Haziran'a bakıyor. Batı Erdoğan nasıl çökecek diye bekliyor. Onlara da gerekli dersi vermeye hazır mıyız? Bugüne kadar hep verdiniz.  Şu 6 gün içinde kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Durmak yok, yola devam. Çok çalışacağız. Sandıklara, oylara sahip çıkacağız. Demokrasinin bir namus olduğunu unutmayacağız.

HERKES HEYECANDAN TİRTİR TİTRİYORDU

Dün 16 Haziran'dı... 16 Haziran 1950 bu ülkede Ezanı Muhammedi'nin tekrar semalarda yankılandığı bir gündür. Gençler bunu bilmez: Bu acı hikayeyi dinlemeleri gerekir. Sultanahmet'teki müezzinler Allahu Ekber diye haykırınca... Herkes heyecandan tirtir titriyordu. Ezanlar bitene kadar millet avluda oturdu kaldı. Bir başka vatandaşımız anlatıyor. Bursa'da bir camide ikindi ezanı tam 7 kere okundu. Halk doyamamıştı ezanı Arapça dinlemeye... Evet 18 yıl aralıksız süren CHP zulmünün ardından Ezanı Muhammedi'ye yeniden kavuşmak böylesine mutlu etmişti.

BUNLAR UCUZ OYUNLAR MUHARREM

Muharrem İnce kalkmış din hürriyeti üzerine ahkam kesiyor. AK Parti'yle MHP'nin meclisten geçiren düzenlemeyi AYM'ye götürüp iptal ettiren sen değil misin Bay Muharrem. Daha düne kadar imam hatiplerde ve diğer okullarda verilen din dersine karşı çıkan sen değil misin? Bugüne kadar camide çekilmiş bir resmin var mı şimdi maşallah... Bunlar ucuz oyunlar Muharrem. Kürt kardeşlerimin dillerini öğrenme hakkından bahsediyor. Yahu biz bu hakların hepsini verdik. Cezaevlerinde annelerin Kürtçe konuşmalarının ödünün biz açtık.

YALAN SÖYLEME

Sürekli haktan hukuktan bahsediyor. Yalova'da kendisinin dershane müdürlüğü yaparken hukuksuz bir şekilde öğretmen çalıştırdığından ve bu yüzden cezalar ödediğinden hiç bahsetmiyor. Milletin sofrasında ne var diye soruyor, AK Parti döneminde üç buçuk milyon kat büyüdüğünden haberi yok. Hep cehalet, hep yalan. Biz Türkiye'yi içinde kitaplarıyla, internetiyle millet kıraathanelerinden bahsediyoruz. Onlar bu projenin kekine takılıp kalmışlar. Bay Muharrem çık Zeytinburnu'ndaki millet kıraathanesine gel. Bizim belediyemizin ulaştığı yere sizin kudretiniz ulaşamaz. Arnavut ciğerinden bahsediyor, Tatar böreğinden bahsediyor yahu ben bunları söylemedim. Yalan söyleme.

CHP'NİN FAŞİST KARAKTERİ DEĞİŞMİYOR

Menderes 10 yıllık hizmetlerini CHP'nin kışkırmasıyla canıyla ödedi. Menderes'i bunların ağa babaları darağacına götürdü. CHP'liler aynı tavrı Özal'a da takındı. İktidar yolunu milletin gönlünde değil cuntacılarda aradılar. Gönül köprülerini biz kurduk. CHP'nin faşist, baskıcı karakteri yıllar geçse de değişmiyor. İftira ve yalan siyasetlerinden vazgeçemiyorlar.

EN BÜYÜK HİZMETLERİ DARBE ŞAKŞAKÇILIĞI YAPIP…

Son günlerde diline köprü geçiş fiyatlarını dolamış. Sen İstanbul'dan Yalova'ya giderken niye körfezi dolaşmıyorsun da Osman Gazi'yi tercih ediyorsun. Bu köprü olmazsa sen mitinglerine yetişemezsin. Bunlar hizmetten, yatırımdan, icraattan anlamaz. Kaynakların çeşitlendirmesiyle biz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü yaptık. Kimse oradan geçmeye mecbur değil, bunların en büyük hizmetleri darbe şakşakçılığı yapıp Başbakan astırmak. Onların bu ülkede dikili ağacı yok.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İSTANBUL EVET DEDİYSE TÜRKİYE EVET DEMİŞTİR

Kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "İstanbul bugün milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına basıyor. Yeni bir destan yazacak mıyız? Milletin adamının yeni sistemin cumhurbaşkanı olarak seçecek miyiz? Cumhur ittifakını AK Parti’yi güçlü bir şekilde meclise gönderecek miyiz? Güçlü bir Türkiye için evet mi? İstanbul evet dediyse Türkiye evet demiştir" ifadelerini kullandı.