İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

Bu bayrama da tüm İslam dünyası sıkıntılar içinde girdi. Terörün içinde girdi. Bu süreç içinde biz umutlarımızı kaybetmiş değiliz. Umutlarımızı tazeleyerek giriyoruz.

Biz biliyoruz ki her bayram umuttur.

Dün de Şanlıurfa milletvekilimizin abisi Şuruç’ta ne yazık ki terör örgütü PKK HDP bunlar öldürdüler. Aileden birkaç kişiyi yaraladılar. Bunların içinde ağır olanlar da var bunlar bir tahrik unsuru olarak bu işi bırakmış değiller.

Esnaf ziyareti yapılırken “siz bizim HDP’li olduğumuzu bilmiyor musunuz” buraya nasıl gelirsiniz diyerek bu aileye böyle bir saldır gerçekleşti.
Sonuç olarak 4 ölü 9 yaralı var.
Bunlar bizi üzen ve gerçekten barışa koşalım diyenler biz demokrasiden yanayız diyenler çözüm sürecinde yaptıkları oyunu yapmaya devam ediyorlar.

Ne yaparlarsa yapsınlar şunu bilsinler ki biz bu işin peşimi, bırakmayacağız. Ne Gabar’da ne Cudi de ne Bestler Dereler’de bırakacağız tek terörist kalmayana kadar üzerine gideceğiz.
Hükümet olarak kardeşliği tesis etmekle görevliyiz.
Milletimin bu oyunlara gelmemesini aman kardeşliği bırakmamasını dayanışma içinde hayırlısıyla şu 24 haziranı atlatmamızı temenni ediyoruz.
Bu seçim bizim Türkiye’de ve dünyada bir kırılma noktası olacak. Bu nokradan hareketle milletimin ramazan bayramını tebrik ediyorum.

SURİYE’DEKİ SON GELİŞMELER

İdlib olayında rejim, Rusya oradaki bazı terör örgütlerine yönelik bazı nokta vuruşlar yaptılar.
Gönlümüz İdlib’i bir barış zeminine kavuşturmaktı. Yeni bir göç dalgası olur mu olmaz mı bunu zaman belirleyecek.

BEDELLİ ASKERLİK TARTIŞMASI

Kalıcı bir bedelli askerlikten öte bedelli askerliğin sınır ne olacak bu konuda bunu belirleyecek olan herhalde bunu biz sivillerden öte askeri erkan.
Genelkurmay başkanlığımız “bize şu kadar asker lazım” dediğinde bunu bir kenara koyamayız.
Bedelli askerlikle ilgili bir ihtiyacın olduğu ortada. Seçimden sonra oturup konuşu sınırları belirledikten sonra bunu adım atacağız. Gündemimizde var.