GÜNDEME BAKIŞ - DSP İzmir İl Başkanlığı'nın Bornova Öğretmenevi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısında İzmir Büyükşehir ve 23 ilçe belediye başkan adayını tanıttı. Bayraklı adayı Ali Atıf Şen’in  müracaatı ilçe seçim kuruluna 3 dakika geç verilmesi nedeniyle kabul edilmedi. DSP Menemen, Foça, Bergama, Karabağlar, Gaziemir ve Bayındır’da da aday göstermedi. Aday tanıtım toplantısında konuşan DSP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Karakülçe, 31 Mart akşamı İzmir’de büyük bir başarı elde edeceklerini söyledi.

'İNANMAYIN'
Karakülçe, yerelde ve ülkede iktidar olan siyasi partilerin adaylarının vaatlerinin havada kaldığını belirterek, “Sanırsınız ki 17 yıldır bu ülkeyi, bu belediyeyi onlar yönetmiyor. Sanki yeni başlıyorlarmış gibi konuşuyorlar. Oyu bize verirseniz diyorlar. Bunlara inanmayın. İçimiz kan ağlıyor. Ama deniz bitti” ifadelerini kullandı. Karakülçe, “Bütün arkadaşlarımız birilerinin kayırmasıyla, atamasıyla değil, sermayelerinin takipçisi olacak şekilde de değil halkın içinden. Halkça ve hakça bir düzen diye yola çıktık. Hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum. Çıktığınız yol ülkemizde şekillenecek olan siyasetin ana kolu, ilkesi. Her şey buradan çıkacak” dedi. CHP’nin eleştirilerine sert yanıt veren Selçuk Karakülçe, 31 Mart akşamı umudun yeniden yeşerdiği gün olacağını dile getirerek, “Bize yaşattıkları kaos nedeniyle geleceğimizi kaybettiriyorlar. Gençler işsiz ya da yurtdışına gidiyor. Bizlere düşen umudu inşa etmek. Umut vereceğiz diye yollara çıktılar ama sandıklara sahip çıkamadılar. Atatürk’ün kemikleri sızlıyor diyorlar sonra. İnşallah 31 Mart bütün ilçelerimizde DSP bayrağının yeniden yükseldiği, umudun yeniden yeşerdiği gün olacak. Bu gidişata dur deme cesaretini gösterdiğiniz için teşekkür ediyorum. 31 Mart akşamını bayram günü ilan edeceğiz. Halkımıza yeniden umut olarak sahalara döneceğiz” diye konuştu. 

DSP KİMSEYE AVUÇ AÇMADI
DSP İzmir İl Başkanı Ramazan Solmaz da, hiçbir yerden destek almadıklarının altını çizerek adaylarına güvendiklerini söyledi. Solmaz, “Hiçbir yerden destek almıyoruz. Tamamen kendi bütçelerimizle bu siyaseti yapıyoruz. Rahmetli Ecevit bize bunu söyledi. DSP kimseye avuç açmadı.  Adaylarımıza güveniyoruz” dedi. 

CHP’DEN ADAY OLAMAYINCA DSP’YE GEÇEN BUCA ADAYI İSMAİL BEKİROĞLU İDDİALI

CHP’den Buca adayı olan ancak aday gösterilmeyince DSP’ye geçen ve Buca Adayı olan İsmail Bekiroğlu da toplantıda bir konuşma yaptı. Bekiroğlu, Buca’da başarılı olacağına inandığını vurgulayarak, “Zor ve meşakkatli bir yoldayız. Gerek iktidar partisinin gerek ana muhalefet partisinin uygulamaları nedeniyle ülke genelinde DSP’ye büyük bir ilgi ve alaka var. Solu temsil eden DSP seçimlere damgasını vuracak. Geçmiş dönemde 5 yıl CHP çatısında meclis üyesiydim. Şeboy’a karşı seçimi benim aldığımı herkes bilir. Az farkla seçimi kaybettim. Son 5 yılda tüm Buca halkına ulaştık. Ortalama günde 150 kişi ofisime geldi. Yaklaşık 350 bin kişiyle görüştüm. Belediyelerde görev yaptım. 32 yaşında Buca’da beş müdürlüğü aynı anda yürüttüm. Bürokratlık dönemimde de halkımla beraber oldum. Ben DSP olarak Buca’da ve birçok yerde seçimi alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.