GÜNDEME BAKIŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Örgüt ve Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Katıldığı bir TV programında konuşan Salıcı, AK Parti iktidarının 2018 seçimlerinde aldığı oyu alamayacağını gördüğünü için yeni seçim yasası hazırladığını savundu. Salıcı, AK Parti ve MHP'nin oylarının düştüğünü, CHP oylarının ise arttığını kaydederek, "Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a anket yaptırma çağrısında bulundu. Salıcı, "Türkiye seçim atmosferine girdikten sonra seçim kanununda değişikşik neden yaparsınız, sahada işlerin iyi gitmediğini görüyorlar, aldıkları oyu alamayacaklarını görüyorlar. Mühendislik üzerinden, masa başında bir şeyler yapabilir miyiz diye düşünüyorlar. Bugün itibariyle Recep Tayyip Erdoğan en güvendiği anketçiye, en makyajlanmış sonucu verecek kişiye anket yaptırsın. Ne kendisinin ne MHP'nin ne de bizim oyumuz 2018'deki oy. Onları oyu düşüyor, bizim oyumuz artıyor. Biz sahadayız, buyursunlar gelsinler, sahaya çıkamayan parti masa başında bir şeyler yapmaya çalışıyor" dedi.

"BİZİM SÖYLEDİKLERİMİZİ YAPMAK ZORUNDA KALIYOR"
Türkiye'deki sorunlara yönelik CHP'nin sunduğu çözümlerin halk tarafından büyük kabul gördüğünü, bu sebeple AK Parti'nin de bu çözümleri uygulamak zorunda kaldığını anlatan Salıcı, "Bizim söylediğimiz, gündeme getirdiğimiz, çözümünü ifade ettiklerimiz vatandaş tarafından doğru bulunuyor, gündem oluyor. İktidar bu öneriler kabul gördüğü için kaçamıyor, yapmak zorunda kalıyor ama eksik yapıyor. Biz iki maaş ikramiye diyoruz onlar 1000'er lira veriyor. Emekli maaşları artırılsın diyoruz, makyaj değişiklikleri yapıyorlar. 3600 ek göstergeyi, EYT'yi biz söyleye söyleye Adalet ve Kalkınma Partisi gündemine aldı. Ama yine halkın faydasına yapmayacak bunu da, sadece yaptım demek için yapacak" açıklamasında bulundu.

"SANDIK GÖREVLİLERİMİZİN YÜZDE 98.5'İ HAZIR"
6 siyasi parti liderinin çalışmaları kapsamında 6 siyasi partinin Genel Başkan Yardımcılarının da bir araya geleceğini aktaran Oğuz Kaan Salıcı, "Çalışma grubu henüz bir araya gelmiş değil. Biz önümzüdeki günlerde 6 genel başkanın ifade etttiği şekilde CHP'den benim katılımımla sandık güvenliği çalışması yapacağız. Biz zaten CHP olarak kendi çalışmamızı yapıyoruz, diğer siyasi partiler de yapıyor. Seçim günü sandık başında duracak arkadaşlarımızın yüzde 98 buçuğunu belirlemiş durumdayız. 180 bin sandık vardı 2018'de, bu seçimde artacaktır ama 180 bin sandığa göre hazırlığımızı yaptık, asil ve yedeklerle yüzde 98 buçuk tamamlandı bu yüzde 100 olacak. O gün yapılacak işlerin de organize edilmesi gerekiyor. Sandıklarda görev alan arkadaşlarımızın görev aldıklarından haberdar olduğunun teyit edilmesi gerekiyor, bu çalışmalar il başkanlıklarımızca yapılıyor, yapılmaya devam edecek. Okul sorumlusu, veri girişi, bilişim ve hukuk sorumlularımızı belirliyoruz. Bununla ilgili ciddi dijital altyapımız var, diğer siyasi partielrin çalışmalarıyla bizim çalışmalarımız koordine edilecek" dedi.

"VALİ 'BİZİM ADAYIMIZ BİNALİ YILDIRIM' DER Mİ?"
6 siyasi partinin Genel Başkan Yardımcılarının yapacağı toplantının ardından alt ekiplerce de toplantılar yapılacağını belirten Salıcı, "6 genel Başkan Yardımcısı ve konunun teknik altyapısı için de ekipler kurulacak. Biz burada Türkiye'yi masaya yatırmalıyız bunun yanı sıra bölgeleri masaya yatırmalıyız. Urfa, Çankırı'yı, İstanbul'u masaya yatırıp, oyumuzun düşük olduğu yerlere yoğunlaşmamız lazım. Devletle Adalet ve Kalkınma Partisi iç içe geçmiş, ilçe başkanı gibi davranan kaymakamlar, il başkanı gibi davaranan valiler var. Bunlar önümüzdeki seçimde de yaşanacak. O gün yaşanacak şeylerin senaryosu üzerinden çalışmalarımız olacak. Mecliste var olan seçim kanunu daha önce Başbakanın neler yapmayacağını belirtiyordu, şu an Cumhurbaşkanı hepsini yapabilir diyor. Ancak biz hazırlıklıyız. 2018'de devletin tüm olanaklarını kullanan partiye karşı yarıştık ve seçimi kazandık. Bir Vali gelip 'bizim adayımız Binali Yıldırım' der mi, 'Binali Yıldırım'ı destekliyoruz' derse kendi görevine uygun hareket etmiyor demektir. Bizim siyasetçi valilere ihtiyacımız yok. Bizim siyasetçilere ve Valilere ihtiyacımız var. Onlarla ilgili biz bu süreçte de bunların olabileceğini düşünüyoruz, gerekli tedbirlerimizi alacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar" ifadelerini kullandı.

"DİYARBAKIR'DAN, VAN'DAN MİLLETVEKİLİ ÇIKARTACAĞIZ"
Geçtiğimiz günlerde Türkiye genelindeki tüm il ve ilçe başkanlarının katılımıyla Antalya'da gerçekleştirilen Büyük Örgüt Buluşmasını değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, "Örgüt toplantısı motivasyon toplantısıydı. Tüm Türkiye'den ilçe başkanları geldi, görevlerini de aldılar. Rotaları önlerine konuldu. CHP örgütü çalışıyor, CHP örgütü güçlü ve köklüdür. Seçim sürecine girildi atmosferini bizim il ve ilçe başkanlarımız yüürtor. Onların yürütmesi bizim de denetlememiz başarıyı getirecek. 2 yıl önce Doğu Masasını kurduk. 2018 seçim sonuçlarını herkes görebilir, bakarlarsa bizim Van'da 4. parti olduğumuzu görecekler. Diyarbakır'a, Iğdır'a, Ağrı'ya baktığınızda milletvekili çıkaramadığımızı görüyorsunuz. Bu bir kader değil, biz bu konuya eğildik. Ne yaparsak siyasi sonuç alabiliriz. Siyasi sonuç milletvekili çıkarmaktır. Bizim bu illerde il ve ilçe başkanlarımız var ama sadece onların sırtına yüklenip sonuç beklenmemeli. Genel merkezimiz de belediye başkanlarımız da elini taşın altına koymalı. 81 ilin 24'ünden bahsediyoruz. Bu 24 ilde 1-2 milletvekili çıkardığımız iller de var ama oylarımız düşük. Buralardaki oyumuzu artıracak bir iş yapalım dedik. 2 yıl sonunda gelinen nokta, Genel Başaknımızın oradaki programlarını gördük, demek ki işe yarıyor. Diyarbakır'dan, Van'dan milletvekili çıkartacağız" dedi.

İÇ ANADOLU VE KARADENİZ MASALARI İŞ BAŞINDA
İç Anadolu ve Karadeniz Masalarının da önemli çalışmalar yapacağını anlatan Salıcı, "Doğu Masasında yaptığımız çalışmalar daha görünür olmaya başladı. Karadeniz hattı var, oyumuz yüzde 19 buçuk, yetmez. Biz kendi oyumuzu artıran çalışmalar yapacağız. İktidarın ve ortaklarının erimesini, kaybolan oyunu neden CHP'ye toplamayalım. İç Anadolu var, Konya, Çankırı var. İç Anadolu Masasını kuruyoruz. Hem bölge milletvekillerimizi hem de diğer illerden milletvekillerimizi bölgelere yoğunlaştıracağız, odak çalışmaları yapacağız, kanaat önderliğiyle buluşacağız. Biz iktidar olacağımıza inanıyoruz. İktidar olmak için eksiklerinizi tamamlamınız gerekiyor. Biz görüyoruz ve çözüyoruz. Güçlü yanlarımızı da güçlendiriyoruz" diye konuştu.

DEVA VE GELECEK PARTİSİ CHP LİSTELERİNDE OLACAK MI?
DEVA Partisi ve Gelecek Partisi milletvekili adaylarının CHP listelerinden seçime girmesine ilişkin iddiaları yanıtladı. Salıcı, şu anda gündemde böyle bir konu olmadığını kaydederek, "Şu anda onlar konuşulmaya başlanmadı. Birinci öncelik; yeni seçim yasası komisyondan geçti ama genel kurul aşaması devam ediyor. Bizim itirazlarımız, eleştirilerimiz var. Seçimin adil bir seçim olmasını yaralayan maddeler var orada. Bunları da dile getiriyoruz. Biz kimsenin sandıkta başkasına verdilimiş oyunu kendimize yazma çabası içinde değiliz. Bizim oyumuzu da başkasına yedirtmeyiz. Bizim oyumuz da başkasının hesabına yazılsın istemiyoruz. Biz adil bir seçim olsun sitiyoruz. Sandığa giren oy neyse o oy çıksın, kayıtlara o oy geçsin. Vatandaşımız önümüzdeki dönemin iktidarını kime veriyor ise o yönetsin. Demokrasinin temeli budur. AKP İstanbul'da sandıktan çıkanı kabul etmedi. Bahçeli '14 bin oyla seçim mi sonuçlanır' dedi. Kaç bin oyla sonuçlanır, sizin takdirinize göre mi sonuçlanacak, Neye göre sonuçlanır Sayın Bahçeli. Türkiye ilk defa mı seçim yapıyor" diye sordu.

"İTTİFAKI BOZMA NİYETİNDELER"
Seçim kanunu genel kuruldan çıkınca bir değerlendirme olacağını aktaran Salıcı, "Bizim süreçleri doğru şekilde yürütmemiz için genel kurul aşamasından kanunun nasıl geçeceğini görmemiz lazım. Genel kurul aşamasında değişiklikler olabilir. Bu şekilde geçti diyelim,  Siyasi partiler kendi içlerinde değerlendirme yaparlar. Biz Adalet ve Kalkınma Partisi bir kanun verdi diye paniğe kapılacak partiler değiliz. Soğukkanlı bir şekilde değerlendiririz. İttifak Masası da ilişkiler de devam ediyor. Genel Başkanlar seçim tarihi yaklaştığında bu konuyla ilgili karar verirler. Biz de o saatten sonra en doğru formül, Millet İttifakını güçlendirecek, parlamentodaki sayısal gücümüzü maksimize edecek,  en doğru formül neyse o formüle uygun şekilde seçime gireriz. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ittifakı bozmak gibi bir niyeti var, biz onların niyetlerine göre değil, vatandaşın niyetine göre davranan ittifakız" açıklamasında bulundu.