Eski AK Parti Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı yeni parti için sona gelindi. Cuma günü İçişleri Bakanlığı'na kuruluş belgeleri teslim edilecek. Aynı gün Davutoğlu partinin diğer siyasi partilerden farkını anlatacak. 81 il'den 130 kurucunun yer aldığı yeni partinin isminin “Bizim Parti” ya da “Bir Parti” olması üzerinde duruldu. “Bizim Parti” ismi öne çıksa da, yeni gelen bazı öneriler üzerine partinin ismi en geç perşembe günü netleşecek.

“DAVUTOĞLU BEDEL ÖDEDİ”
AK Parti’de genel başkan yardımcılığı yapan ve eski Manisa Milletvekili olan, ayrıca 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkan Yardımcılığı’nda bulunan Doç. Dr. Selçuk Özdağ da, yeni partinin kuruluşunda öne çıkan isimlerin başında geliyor.
Selçuk Özdağ Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık yaptığı dönemde yolsuzluk ve hırsızlıkların önlenmesi için “Şeffaflık Yasası”, “Siyasi Etik Yasası”, imar rantlarının kişilere değil, Hazine’ye aktarılması amacıyla “İmar Yasası” çıkartmak istediğini hatırlatan Özdağ, SÖZCÜ'ye şunları söyledi:
“Bu yasal düzenlemeler üzerine Cumhurbaşkanı’yla aralarında ciddi anlaşmazlıklar oluştu. Bazı yasa tasarılarının getirilmemesi için her şey yapıldı. Bazıları Genel Kurul’a getirilmeden önce MYK ile bazı yetkilerinin elinden alınmasıyla, ‘burada genel başkanlık yapamayacağını' anladı ve görevi bıraktı.”

GÜRSEL TEKİN'E YAKIŞMADI
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in “Koltuk gidince Davutoğlu, Siyasi Etik Yasa Teklifi’ni imzalamamıştı” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten Özdağ, şunları söyledi: “Gürsel Tekin, tecrübeli bir milletvekili. Ancak bu açıklamasını şık bulmuyorum, teamüllere de uymuyor. Çünkü, kanunların nasıl yapıldığını bilir. Bir siyasi parti kanun teklifi hazırlar. Başka bir siyasi parti de benzer bir teklif hazırlarsa, bunlar komisyonda birleştirilir. Teklifler Genel Kurul’da görüşülmek üzere sıraya girer. Görüşülür ya da reddedilir. Gürsel Bey’e sormak gerekiyor: CHP ne zamandan beri hazırladığı kanun tekliflerini iktidar partisinin imzasına açıyormuş? Bu sözleri Tekin'e yakıştıramadım.”

SİYASET SERTLEŞİYOR
Partinin kuruluş çalışmalarının cuma günü tamamlamış olacağını, Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun öğleden sonra kapsamlı açıklamalarda bulunacağını belirten Özdağ, “Günde 20 saat çalışıp partimizin bir an önce kuruluşunu tamamlamak istiyoruz. Ne kadar erken olursa o kadar iyi olur. Çünkü siyaset giderek sertleşiyor. Çarşamba günü İçişleri Bakanlığı'ndan randevu isteyeceğiz” dedi.