Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu herkesin, koronavirüsle mücadele ederken sadece bir salgını engellemekle değil kamu düzeninin herhangi bir şekilde etkilenmemesi için de çaba sarf etmekle yükümlü olduğunu bildirdi.

AA'nın aktardığına göre Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından koronavirüs başta olmak üzere, partisinin gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaştı.

Davutoğlu, koronavirüs nedeniyle sadece bir krizle karşı karşıya olunmadığını, hayatın bütünü akışını değiştiren yeni bir dönemin eşiğinde olunduğunu vurguladı.

'SEFERBERLİK HALİ GEREKTİREN BİR DURUM'
Topyekun bir seferberlik hali gerektiren bir durumla karşı karşıya olunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, iletişimde farkındalık oluşturmak için sağlıklı bir iletişim kanalını sürekli işler kılmanın gerekliliğine işaret etti.

Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Bakan her gün bilgilendirmeyle kamuoyunda haklı bir teveccüh kazandı. Bunun, şu anda fark etmemiz zorunda olduğumuz bir başka boyutu var ki artık mesele bir sağlık meselesi olmaktan çıkmıştır. Evet, odağında bir sağlık problemi vardır ama etkilediği alan her yeri kuşatmaktadır. Sadece bir salgını engellemekle değil kamu düzeninin herhangi bir şekilde etkilenmemesi için çaba sarf etmekle yükümlüyüz."

Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede finans, sağlık, gıda ve tarım alanlarında alınması gereken diğer önlemlerle ilgili de önerilerde bulundu.