Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladığı esnada, “Burada özellikle muhalefetin içinde, CHP’yi bir kenara koyalım, 6’lı masanın hepsini söylememe gerek yok, ama İP’in (İyi Parti’nin) bunlarla aynı çizgiye düşmesi tabii düşündürücü. Onlar niye bunlarla aynı masaya düşüyor veyahut aynı konuma geliyor? Bu tabii düşündürücüdür. Hele hele böyle bir dönemde. Temenni ederiz ki bunlar da bir dönüşüm yapmak suretiyle gerek bu masayı terk etmek gerekse milli ve yerli bir duruş sergilemek üzere konumunu yeniden gözden geçirir” diyerek İYİ Parti’ye çağrıda bulundu.

AKŞENER YANIT VERDİ
Erdoğan’ın çağrısına İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yanıt geldi.

Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’ni (ESİAD) ziyaret eden Akşener, “Sayın Erdoğan anladığım kadarıyla seçime dair derin bir endişe içerisinde. Dolayısıyla da her sabah kalktığında bu endişenin çözümü için adımlar atmaya gayret ediyor. Geçen hafta HDP ile son derece neşeli bir görüşme yaptılar. Daha sonra tutuklu sanık olan Selahattin Demirtaş özel jetle ailesini görmeye gitti. Böyle bir resim burada duruyor. Bu sabah uyanmış böyle bir çözüm bulabilirim diye düşünmüş herhalde. Bu defa de her zaman yaptığı gibi HDP üzerinden bizi dürtmeye kalkışmış. Ama biz bugüne kadar Erdoğan’ın yaptığı zikzaklara alıştık. Masaya oturan kendileri, açılımları yapanlar kendileri, teröriste terörist diyemeyenle aynı yerde duranlar kendileri ama iş zora düştüğü zaman yerli ve milli ilan edilen biziz” ifadelerini kullandı.

“DÜN NEYİ SAVUNDUYSA BUGÜN AYNI FİKRİ SAVUNAN BİR PARTİYİZ”
Erdoğan’a yanıt veren Akşener, “Biz sayın Erdoğan ve arkadaşlarının millilik ve yerlilik üzerinden yaptığı tanıma ihtiyaç duyan bir parti değiliz. Biz 2017’de yapılan ve bugünkü ucube sistemi getiren referandumda çok net ve açık tavır koyan insanların kurduğu bir siyasi partiyiz. Çizgisinde hiç kırıklık olmayan dün neyi savunduysa bugün de onu savunan bir siyasi partiyiz. Dolayısıyla milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık. Olmayız.” dedi.