İstanbul Bahçelievler'deki toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında İzmir ile ilgili mesajlarda vermiş, “ İzmir'in de bu haline üzülüyoruz. Kokudan geçilmiyor körfezde. Çünkü İzmir CHP'lilerin elinde. CHP demek pislik demektir, CHP demek çöp demektir, CHP demek kanalizasyon demektir. Bizde ise temizlik var." ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan’ın İzmir’le ilgili CHP’li yerel yönetimi hedef alan sözlerine, İmamoğlu’na destek amacıyla İstanbul’da bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'den cevap geldi. Yücel, sosyal medya hesabından verdiği cevapta, “Muktedir İstanbul Bahcelievler'de konuşmuş. İzmir için üzülmene gerek yok. İzmir CHP'yle de, Tunç başkanla da mutlu ve huzurlu. "Fatih karadan gemileri yürüttü, biz de deniz altından araçları yürüttük" demiş. Sizin İstanbul'da neyi nerden yürüttüğünüzü cümle alem biliyor! Artık bu düzen değişecek. İstanbul'u daha fazla kirletmenize 16 milyon vatansever İstanbul seçmeni izin vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Yücel, mesajının sonunda İstanbul Büyükşehir Adayı CHP’li Ekrem İmamoğlu’nun ‘Her Şey Çok Güzel Olacak’ sloganını kullandı.