GÜNDEME BAKIŞ- CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Gündoğdu Meydanı’nda kurulan dev platforma İzmir marşıyla çıktı. 19.00’da başlaması planlanan miting saat 19.43’te başladı. İnce, konuşmasına başlamadan önce eşi Ülkü İnce’ye meydana gelenleri selamladı. Bu sırada kalabalık, “İnce Başkan” diye slogan attı.

SAYGI DURUŞUYLA BAŞLADI
İnce, “Denizle uyuyan ve uyanan güzel İzmir. Hasan Tahsin’in kenti, direnişin kenti, bağımsızlığın kenti İzmir. İlk kurşunun  atıldığı kenti İzmir…1 milyon kişi burada varsa 1 milyon sahnenin arkasında var. Dün İzmirli bir şehidimiz var. Çağatay Dinç. Başta dünkü şehidimiz, Cumhuriyetimiz kurucusu Atatürk ve şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum” dedi. Ardından da saygı duruşunda bulunuldu.

İnce’nin konuşması şu şekilde: “

CANLI YAYIN YAPIN
Bu 49. Günüm. 105. Mitingim. TRT parayı bizden alıyor, Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. Hepiniz telefonlarınızda canlı yayın yapın. Bir yanda Erdoğan’ın medyası bir yanda milletin medyası. İlk kez Türkiye Cumhuriyeti’nde bir seçimin kaybedeni olmayacak. Benim Cumhurbaşkanlığımda 81 milyon kazanacak. Kaybeden, sadece anket şirketleri olacak. Erdoğan bile kaybetmeyecek. Çünkü benim Cumhurbaşkanlığımda dolar, faiz düşecek, milli gelir artacak. Emekli Cumhurbaşkanın maaşı da yükselecek. O da rahat edecek. Her iktidar kendine yakın insanları makbul insan haline getirmiştir. İlk kez bu seçimden sonra 81 milyon makbul insan olacak. Herkes makbul insan olacak.

MİLLETİN ADAMI DEĞİLDİR
"Annelere söz veriyorum. Sizin çocuklarımı iyi eğiteceğiz. Onlara matematik, yabancı dil öğreteceğiz. Onları üniversiteye gittiklerinde FETÖ benzeri tarikatların yurtlarına muhtaç etmeyeceğiz. Gençlerimiz olimpiyatlar madalya kazanacak. Topraklarımızdan bereket fışkıracak. Fabrikaların bacaları tütecek. Okullarımız nitelikli eğitim olacak. Okullar arasında ayrımcılık olmayacak. Tarımda dışa bağımlı olmaktan kurtulacağız. Gelir dağılımı adaletsizliğine son vereceğiz. İşe alımda liyakat esas olacak. Kimsenin başörtüsüne bakmayacağız. Kimsenin sacı solcu olduğuna bakmayacağız. Kamuda görevli bürokratlara sisleniyorum. Korkmayın. Eğer liyakatle geldiyseniz, işini ehliyseniz görevine devam edeceksiniz. Ama kaymakamsanız. Vali iseniz aK Parti il başkanı gibi çalışırsanız sizin hiç şansınız yok. Recep Erdoğan’la İnce arasındaki fark şu. Recep Erdoğan saraylı, İnce milletin evladı. 2002’de iş başına geldiğinde gösteriş yaptı. Milletvekili lojmanlarını satıyorum’ dedi. Halkın içerisinde oturacam’ dedi. Keçiören’de apartman dairesine taşındı. Millet de, ‘helal olsun be’ dedi. Ama sonra bırakın o apartman dairesini Çankaya Köşkünü bile beğenmedi. 1150 odalı saray yaptırdı kendine. Onun için Erdoğan halktan değildir. Milletin adamı değildir. Erdoğan Rizelidir. Ama Rizeliliğinin den bile utandı. Rize çayını beğenmedi kilosun 4 bin 500 liraya beyaz çay içiyor artık. Erdoğan’ın yola çıktığı arkadaşlarından hiçbiri yanında değil. Kardeşim dediği kim varsa, yarı yolda bıraktı. Esad’a kardeşim dedi Abdullah Güle kardeşim dedi… Erdoğan’ın 16 yılda dost kalabildiği bir kişiyi gösteremezsiniz. Erdoğan artık yorgun, heyecansız bir adam. Tepeden bakan, kibirli bir adamsın..

BAŞKAN YARDIMCILARI HER PARTİDEN OLACAK
Bir yanda yorgun bir adam öteki yanda taze kan var. Hayalleri olmayan bir adam. 2002’de adalet,. Kalkınma diyordu. Artık kalkınma, adalet,  Ekonomi diyemiyor. Karşıma televizyonda çıkamıyor. Erdoğan’ın çıraklığı fena değildi ama ustalığı rezalet. Mesela bir insan kendisine usta der de nasıl olur da çırak dediğini karşısına çıkamaz. O zaman usta değil çakma usta. Sen nasıl dünya lidersin? Cesaretin, bilgin, Yüreğin mi yok? Gel karşıma Erdoğan gel. Son günlerde tarzan zorda olunca, bir baktım neler neler… Doktorlar arasında laf vardır ya çocukluğuna inmek lazım. Çocukluğuma kadar iniyorlar. 2. Dünya Savaşı’nı İnce çıkardı diyebilirler. Bana diyor ki, Bay Muharrem diyorum, Menderes asılırken neredeydin neredeydi? Dünyada yoktum. Üniversite diploması yok diyorlar ya düşünüyorum da ortaokul var mı? Bunu merak etmeye başladım. Son günlerde dedikodu uyduruyorlar İnce seçilince yardımları kesecekmiş. Hangi yardımlar? Doğum, gebelik, dul maaşı. Şartlı eğitim yardımı, öğrenci yardımı, kaymakamlık bursu, yoksullara kira yardımı, fakir muhtaç yardımı… Güzel insanlar, Cumhuriyetçi İzmirliler, Denizin insanları.. Sizin huzurunuzda 81 milyona söz veriyorum. Söz. Namus sözü veriyorum. Şeref sözü veriyorum. Saydığım yardımlara bırak kesmeyi Temmuz ayı içerisinde 100 lira zam yapacağım. Her şey hazır. Kadro hazır. Ekonomide, dış politikada kim ilgilenecek hazır. Zımba gibi ekip var. Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı teklif edeceğim. Muhalefet liderlerine gelin Cumhurbaşkanı yardımcısı olun diyeceğim. Bakanlar kurulunu sadece CHP’llirden yapmayacağım. Bakanlar kurulunda her partiden insanlar alacağım. CHP, ülkücü, HDP’li, İYİ Partili isimler olacak, AK Partili de olacak. Türkiye’yi birleştireceğim. Ekibimle aylardır çalışıyorum. Bu çalışmalarım tam 7 yıllık bir çalışmasıdır. Erdoğan kendisinden Saray hazırlıkları yaparken ben Türkiye’yi yönetme hazırlıkları yapıyordum.

VAATLERİNİ TEK TEK ANLATTI
1 haftada, 100 günde, 500 günde, 5 yılda neler yapacağım? Sürekli politikamız ne olacak? 48 saat içerisinde OHAL’i kaldıracağız. Merkez bankası bağımsız bir para politikası uygulayacak. Ayrıca ekonomik kurullar onlar da özerk olacak. Siyasette arındırılmış bir ekonomi politikası. Terörle mücadele, PKK, İŞID, FETÖ ve buna benzerleriyle amansız mücadele edeceğiz. Ne yazık ki 2002’de Türkiye dünya Kupası’nı katılmıştı. Dünya kupasında 3. olan Türkiye bugün oynayamıyor. Spor siyasallaştı. Allah’ın izni milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda paso Lig hemen kaldıracağım. Bir hafta içerisinde Suriye ile ilgili çalışmalar. 100g ün içerisinde Suriye’ye büyükelçi atacağım. Barış politikaları ile Türkiye barış dünya barış politikasıyla 4 milyon Suriyeli davulla zurnayla Suriye’ye yollayacağız. Yargıdaki düzenlemelere hemen başlayacağız. Cumhurbaşkanı Yargıtay’ın salonuna girdiğinde ayağa kalmayacak yüksek yargıçlar arıyorum. Söz veriyorum özel hayatın gizliği esas olacak. 100g ün içerisinde hiç kimsenin telefonu dinlenmeyecek. KHK’yarli işten atılan yurttaşlar vaad ediyorum. Dava açıldıysa sonucu bekleyeceğiz. Açılmadıysa hemen işe iade edeceğiz. Asgari okullarda FETÖ’cü var diyor o yüzden kapattım diyor. Peki hakimler, savcıların 3’te 1’i FETÖ’cü. O zaman hukuk fakültelerini de kapat. Askeri okulları yeniden açacağım.
Medya; kendine çeki düzen verecek. Yandaş bir medya. Şuan ne yapıyorlar merak ediyorum. İster ver ister verme. Umurumda değil. Ama 24 Haziran’dan sona kapının önünden de ayrılmaz bunlar. TRT Tayyip’in borazanı, ben seçildiğimde benim borazanım olmayacak. Beni eleştirecek gazeteler., televizyonlar arıyorum, adam gibi medya arıyorum.

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Gündoğdu Meydanı’nda yapacağı miting heyecan dorukta. Vatandaşlar ve partililer kurulan güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra alana alınıyor. Alana bakan yüksek binaların üzerine ise keskin nişancılar yerleştirildi.

DEV POSTERLER

Miting alanlarına yakın binalara Türk Bayrağı, Mustafa Kemal Atatürk ve İnce’nin posterleriyle süslendi.  Bayrak ve pankartlarla alana gelen vatandaşlar, İnce’nin seçim şarkılarına eşlik edip halay çekti. Pankartlarda, “Geldikleri gibi gidecekler”, “Cumhurbaşkanı olacak iki gözümün çiçeği”,   Urla tamam diyor”, “Bir İnce devrim de sen yap”, “Hepimizin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce” ifadeleri yer aldı. Gündoğdu Meydanı’na kurulan sahnenin her iki tarafında yer alan dev ekranlardan Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın daha önceki mitinglerde aralarında geçen diyaloglar verildi.

10 DEV EKRAN, 100 SEYYAR TUVALET, 18 VİNÇ
Büyük bir sahne kurulan alanda, vatandaşlar için 10 dev ekran, 200 hoparlör, 100 seyyar tuvalet, 18 vinç yerleştirildi. Mitingi takip edilecek olan basın mensupları için ise alana platform kuruldu.