Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a cevap verdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarın yapacağı belediye başkanları toplantısı için İzmir’e gelen Öztrak, İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP’li Öztrak, iktidar partisini hedef aldı.  

CHP SARAYDAN EMİR ALARAK KURULMADI!
"Bu sabah bir yandan sarayın İletişim Başkanı diğer yandan AK Parti'nin Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Erdoğan'ın harekete geçtiğine yönelik haberleri yalanladı" diyerek sözlerine başlayan Öztrak, "CHP saraydan emir alarak kurulmuş bir parti değildir. Kurucuları boynunda Osmanlı sarayının idam fermanı ile dolaşmış kişilerdir. CHP'nin kuruluş dilekçesi Kurtuluş Savaşı meydanlarında yazılmıştır. Dolayısıyla bizi dizayn etmeye kimsenin gücü yetmez. Bunu söyleme cürretinde de kimse bulunamaz" dedi.

AÇIKLAMA YAPMAK İÇİN BİR GÜN BEKLEDİLER
Hükümetin açıklama yapmak için tam bir gün beklediğini sözlerine ekleyen Öztrak, "Genel Başkanımızın açıklamalarından sonra konuştular. Uzunca bir süre bu meseleyi gündemde tutmak isteyenlerin oyunu bozuldu, bu oyun gündemden düşmüş oldu. Şunu sormak istiyorum: Neden açıklama yapmak için bir gün beklediniz? Milletin gerçek gündemini karartmak isteyen kim? Biz konuyla ilgili cevap vermesek, konuyu daha da uzun süre gündemde tutmak isteyenler kim? Milletimizin şu anda gündemi gerçekten ağır. Korkunç boyutlara ulaşan bir işsizlik var. İnsanların umutsuzluk içinde ailelerini de yanlarına alarak hayatlarına son vermeleri, pahalılık ve yolsuzluk var" diye konuştu.

'NE YAPMAK İSTİYORLAR?
CHP içinde karmaşa varmış gibi bir senaryo üretilme gayreti olduğunun da altını çizen Öztrak, "Bunların müsebbipleri gerçek sorunları konuşmayalım istiyor. CHP milletin gerçek sorunlarını gündemde tutmaya devam edecek. İletişim başkanı, 'Dış politikada ve diplomaside çok büyük başarılar yaşanırken...' diye konuşuyor. Hangi başarılar yaşandı gerçekten merak ediyoruz. Bir de, 'Sayın Erdoğan, 43 yıldır hiç bir partinin iç işlerine müdahale etmemiştir' deniliyor. Bundan bir ay önce Sayın Erdoğan'ın Sırbistan dönüşü ne dediğine bakın, 'Millet İttifakı'nın zayıflayıp parçalanması çok çok önemli' deniliyor. Bu dizayn etmek değil midir? Bu ne perhiz ne lahana turşusu diye sorarlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi üzerindeki bir tartışma üzerine saray tarafından Meclis'e ayar ve talimat verilmesini asla kabul etmiyoruz. Zaman zaman tartışmalar yaşanabilir, en son da yaşanan tartışma sonrası Grup başkanvekilimiz, AK Parti grup başkanvekilinden gerekli özrü dilemiş ve olay tatlıya bağlanmıştır. İşi Merve Kabakçı'ya kadar getirmeler... AK Parti Genel Başkanı olaya müdahale etmekle nereye gitmek, ne yapmak istiyor? AK Parti Genel Başkanı Erdoğan bu ülkede kuvvetler ayrılığı olduğunu kabul etmiyordu, bu ucube başkanlık sistemi içinde de tanıdığı yok.  Suni tartışmalarla toplumsal kutuplaştırmayı artırıyor. O gün geçen konuşmaların içinde Engin Özkoç bir şey daha söylemiş Sakarya Tank-Palet Fabrikası'nın peşkeş çekilmesiyle ilgili 'Millet gerçek durumu gördüm' demişti. Meclis'teki gerginlik kamuoyuna yansıyor ama Sakarya Tank-Palet Fabrikası ile ilgili hiçbir şey yer almıyor. Ben buradan tekrar söylüyorum: Gerçek gündeme yer açıp milletin sorunlarına çözüm arasınlar" ifadelerini kullandı.

DERVİŞOĞLU AÇIKLAMASI
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu'nun kentteki bir etkinlikte CHP'li belediye başkanlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine de konuşan Öztrak, "Sayın Dervişoğlu bizim de seçimde ittifak yaptığımız İYİ Parti'nin Grup Başkanvekilidir. Dolayısıyla ben bu ittifak çerçevesinde onun sözlerine kamuoyu önünde cevap vermeyi doğru bulmuyorum. Hiçbir belediye başkanımızın da böyle bir tavır sergilediğini düşünmüyorum" diye konuştu.
NE OLMUŞTU?
Gazeteci Rahmi Turan'ın köşe yazısında yer verdiği "Bir CHP'li Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni ziyaret etti" iddiasının yankıları devam ediyor.  Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ne de başka bir yerde böyle bir görüşmesi olmamış, söz konusu köşe yazısında geçen böyle bir diyalog gerçekleşmemiştir. Yaklaşık 43 yıllık siyasi hayatında Sayın Cumhurbaşkanımızın herhangi bir siyasi partinin dizayn edilmesine yönelik adım atması ya da iç işlerine müdahale etmesi hiçbir zaman söz konusu olmamıştır. Bunu da en iyi hakem olan milletimiz bilmektedir. Söz konusu haberleri gerçek kabul edip, bunun üzerine daha fazla gerçek dışı ifadelerle siyaset iklimini zehirlemeye çalışan kimi siyasetçilerin yaptıkları açıklamaları da kaygıyla izliyor, kendi siyasi hesap ve çıkarlarını korumak namına yaptıkları bu iftira ve yalan siyasetinden vazgeçmelerini umuyoruz” açıklaması yapmıştı.