Görevden alınan bürokratların yapılan uygulamanın ne kadar yanlış olduğunu ortaya çıkardığını söyleyen ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a seslenen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Bürokratı görevden almak, sistemi değiştirmenin başarısız olduğunu kanıtlıyor ancak çocuklarımızın mağduriyetini gidermiyor. Çocukları daha fazla üzmeyin sorunu bir an önce giderin” dedi.

“SORUNU ÇÖZÜN”
Yıllardır yap boz tahtasına dönen eğitim sisteminin hatasını yine çocukların çektiğini belirten Sertel, öğrencilerin, velilerin her yıl değişen sistemden, tekrarlanan hatalardan bıktığını ancak Milli Eğitim Bakanlığı’nın hata yapmaktan bıkmadığını söyledi.
Çok yüksek ortalamaya sahip olan öğrencilerin liseye yerleşemediğini ve üzüntüden kahrolduklarını ifade eden CHP’li Sertel, “Deyim yerindeyse ‘filler tepişiyor çimenler eziliyor.’ Olan her zamanki gibi çocuklarımıza oluyor. Suçu bir iki bürokratın üzerine yıkıp temize çıkmaya çalışmak olmaz. Sorun; yıllardır yılan hikayesine dönen sistem sorunudur. Her yıl değişen sistemden öğrencilerin olduğu kadar bürokratların da kafası dönmüş olmalı. Şimdi önemli olan açıkta kalan 91 bin öğrencimizi bir an önce hak ettikleri okullara yerleştirmektir. Sayın Bakan’ın şu süreçte önceliği çocukların mağduriyetini gidermek ve onların daha fazla göz yaşı dökmesine engel olmaktır” diye konuştu.