Dikili Atatürk Meydanı’nda CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, Gazeteci-Yazar Ali Ekber Yıldırım ve Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun’un katılımıyla “2002'den Günümüze Tarım ve Hayvancılık Politikalarının İzdüşümü” konulu bir panel düzenledi. Dikililer yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşan CHP’li Sarıbal, Türkiye’de bitme noktasında olan tarım ve hayvancılığın yeniden canlanması için yeni bir kalkınma modeli ile yeni bir yaşam modeline ihtiyaç olduğunu belirterek, CHP olarak hazırladıkları projelerle tarım ve hayvancılığı yeniden kalkındıracaklarını ifade etti.

“KALKINMA MODELİMİZ HAZIR”
Dikili Belediyesi tarafından ‘Cumhuriyete Bağlılık’ temasıyla gerçekleştirilen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali kapsamında düzenlenen, “2002'den Günümüze Tarım ve Hayvancılık Politikalarının İzdüşümü” başlıklı paneldeki konuşmasını tarım ve hayvancılık verileriyle destekleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, AK Parti iktidarına sert sözlerle yüklenip, “Ülkede hiçbir şey iyi girmiyor. Tarım ve hayvancılıkta bitmek üzere, AK Parti iktidarın ülkeye vereceği bir şey kalmamıştır. Bu topraklara barış, dostluk, kardeşlik ve dayanışma ekeceğiz. Biz bu topraklarda demokrasi ve özgürlük ekeceğiz. Biz bu topraklarda, toprağın yeni, gülen güzel yüzüyle yeniden yıkanacağız. Hazırladığımız yeni bir kalkınma modeli ile yeni bir yaşam inşa edeceğiz” dedi.

“YEREL SEÇİMLERDE KAZANACAĞIMIZ ZAFERLE AK PARTİ İKTİDARINA SON VERECEĞİZ”
Yoğun katılımla gerçekleşen panelin açılış konuşmasını ise ev sahibi Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun gerçekleştirdi. Panele katılan konukları selamlayan Tosun, “Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bugün aramızda çok değerli konuklarımız var. Dikili’den Türk tarım ve hayvancılık sistemine ışık tutacağız. En büyük dileğimiz de zaten tüm Türkiye’nin Dikili gibi olmasıdır. Bu nedenle yerel seçime çok çalışıp, yerel seçimde kazanacağımız zaferle AK Parti iktidarına ve onun yanlış politikalarına son vereceğiz” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMET ÇİFTÇİYE, ÜRETİCİYE IŞIK OLMALI
Panelde Türkiye’nin önde gelen tarım yazarlarından Gazeteci Ali Ekber Yıldırım da konuştu. Yıldırım, AK Pati iktidarının iktidara gelmesiyle birlikte tarımda şiddetli bir tasvir programı uyguladığını anlatarak, “2002’de iktidara gelen AK Parti tarımda daha şiddetli bir tasvir programı uyguladı. En önemli icraatları olarak övündükleri tarım ve tohumculuk yasalarıyla tohumculuk şirketlere bırakıldı. Yerel ve yerli tohum yok edildi. Daha önce Türkiye’ye genetiği değiştirilmiş ürünler girmiyordu, AK Parti hükümeti ile Türkiye’ye genetiği değiştirilmiş ürünlerin ithalatı başladı. 2006’da gayri safi milli hâsılanın en az %1’i destek verilecek dendi. Yıl 2018 oldu hala o destek verilmedi. Tarım alanları çok daraldı. 4 milyon hektara kadar tarım alanını AK Parti iktidarı döneminde kaybettik. Sadece tarım alanları değil, mera alanları da ranta açıldı ve çiftçi artık üretim yapamaz bir duruma geldi. Hayvancılık bitti bitecek. En kısa zamanda çiftçiye ışık olacak, onlara destek verecek, bilgi verecek, üretimi destekleyip, artıracak gerekli önlemler alınmalı” şeklinde konuştu.