CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, erken yaşta evliliklere af getirilmesine tepki göstererek çocuk istismarına af olmayacağını vurguladı.

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul erken yaşta evliliklere af getiren düzenlemenin mecliste görüşülmesine tepki gösterdi.

Erken yaşta evliliklere af getiren düzenlemenin mecliste görüşülmesine tepki gösteren CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul “Çocuk yaşta evliliklerin önünü açacak, kadınların daha erken yaşta mağdur olmasına ve çocuklara yönelik istismarın artmasına sebep olacak bu yasa, çağdışı bir anlayışın ürünüdür" dedi.

Yeni mağduriyetler yaratacak, çocuk evliliklerinin meşrulaştırılmasına, çocuk istismarcılarının affedilmesine neden olacak bu düzenlemenin, dün olduğu gibi bugün de karşısında olacaklarını ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Çocuk istismarcısına af olmaz” dedi.

Yurt Gazetesi'nden Aliseydi Karagöz'ün haberine göre; “Çocukların her türlü istismar ve kötü muameleye karşı korunması noktasında; yasal, idari, toplumsal, eğitsel bütün önlemlerin alınması için Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası İstanbul Sözleşmesi’ne imza atmış bir ülkeyiz” diyen başkan Ahmet Kumbul bu çağdışı düzenlemenin, dün olduğu gibi bugün de karşısında olacaklarını belirtti.

Ahmet Kumbul'un açıklaması şöyle:

“Çocuklara cinsel istismar suçlarında mağdur ve failin evlenmesi halinde, cezanın ertelenmesini öngören düzenleme, üç yıl önce AKP tarafından Meclis’e getirilmiş, büyük tartışmaların ardından düzenleme geri çekilmişti. Dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bu düzenlemeyi, “Düğün yapılmış, dernek yapılmış, gelmişler, hediyeleri takmışlar, resmen evlenmişler” diyerek savunmuştu.

İktidara yakın basın organlarında yer alan haberlere göre; “Erken yaşta evliliklerden kaynaklanan cezaları affedecek” düzenleme, verilen cezalarla mağduriyet yaşandığı bahanesiyle AKP tarafından yeniden Meclis’e sunulmaya hazırlanıyor.

Daha önce bu düzenleme Meclis’e getirildiğinde, CHP’nin ve sivil toplum örgütlerinin baskısıyla geri çekilmiş, çocuklara cinsel istismar suçunu gerçekleştirenlerin cezasız kalmasına, yeni failler için de özendirici olmasına yol açacağı belirtilmişti.

Çocukların her türlü istismar ve kötü muameleye karşı korunması noktasında; yasal, idari, toplumsal, eğitsel bütün önlemlerin alınması için Çocuk Hakları Sözleşmesi ve Uluslararası İstanbul Sözleşmesi’ne imza atmış bir ülkeyiz.

DÜZENLEMENİN KARŞISINDA OLACAĞIZ
Yeni mağduriyetler yaratacak, çocuk evliliklerinin meşrulaştırılmasına, çocuk istismarcılarının affedilmesine neden olacak bu çağdışı düzenlemenin, dün olduğu gibi bugün de karşısında olacağız.

18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesinin önüne geçecek yasal adımların güçlendirilmesi için mücadele edeceğiz.”