Söylemleri ve uygulamadığı yasalarla her fırsatta cinsiyet ayrımcılığı yaparak kadın cinayetlerine davetiye çıkaran AKP iktidarının, en iyi ve tek yapabildiği işi yaparak yine bir protesto eyleminde masum insanları ve kadınları gözaltına aldığını belirten Av. Kılıç, “Ülkemizde sadece bu yılın ilk 7 ayında 172 kadın cinayeti, 94 de şüpheli kadın ölümü gerçekleşti. Bizler ‘artık yeter’ demekten bıktık ama AKP iktidarı ‘18 yıldır kadınların ölümünü seyretmekten’ bıkmadı; söylemleri ve uygulamadığı yasalarla her fırsatta kadın cinayetlerine davetiye çıkardı.” dedi.

Milletvekili Av. Sevda Erdan Kılıç, son dönemde erkek vahşetine uğrayan kadınların isimleri hep değişse de vahşeti uygulayan erkek profilinin ve cinayet nedenlerinin hiç değişmediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
    
“Nedir bu hep aynı olan bahane? ‘Sevgi…’ Yerin dibine batsın sizin bu ‘sevgi’ adı altında, onun kırıntısını bile barındırmayan sevgi anlayışınız. Siz buna sevgi diyorsunuz ama biz erkek vahşeti diyoruz. Bu erkekler kadınları öldürürken her türlü tehditi de savurabiliyor. Avukatları, savcıları, hakimleri herkesi, sosyal medyadan başka mecralardan tehdit edebiliyor, öldüreceğini yazabiliyor, ağza alınmayacak küfürler edebiliyor. Peki bu vahşi caniler bu cesareti nereden alabiliyor? Çoğu zaman göstere göstere gelen bu cinayetlerle ilgili hiçbir önlem almayan ve bu cinayetlere seyirci kalan AKP iktidarından alıyor. Yazıklar olsun sizin bu anlayışınıza. Bugün ve bundan önce Türkiye’de yaşananlar ‘kadın cinayeti’ değildir; ‘erkek vahşeti’dir. Bu böyle bilinmelidir.”
     

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, erkek vahşetine seyirci kalan AKP iktidarının; kadınlara yönelik şiddet, aile içi şiddetin önlenmesi ve bunlarla mücadeleye ilişkin temel standartları ve devletlerin bu konudaki yükümlülüklerini belirleyen İstanbul Sözleşmesi’ni tek taraflı feshetmek istediğini ya da tartışmalı maddelerine çekince koymak istediğini ifade etti.
    
İstanbul Sözleşmesi'nin tek taraflı feshedilmesi ya da tartışmalı maddelerine çekince konulmak istenmesinin altında yatan etkenin, AKP iktidarının kadını ikinci planda gören, toplumsal cinsiyet eşitliğini kabul etmeyen gerici zihniyeti olduğuna işaret eden CHP’li Av. Sevda Erdan Kılıç, ”Bunun bir çok örneğini AKP'li yöneticilerin ve partili Cumhurbaşkanı'nın söylemlerinde  görmekteyiz. AKP iktidarının; kadının gülüşünden hangi saatte dışarı çıkacağına, kıyafetinden gebeliğine hatta iş yaşamına katılımdan kaç çocuk doğuracağına kadar karar vermeye çalışan erkek egemen bir toplum yaratma amacı bulunmaktadır. Bununla birlikte alt nedenler de bulunmaktadır. Bunlardan biri kadınların iş yaşamına katılımının işsizliği arttırdığını düşünen zihniyettir. Ama Cumhuriyet Halk Partisi, bu zihniyete papuç bırakmayacaktır.” ifadesini kullandı.