CHP’li Murat Bakan, İzmir Barosu, DİSK, İzmir Deniz Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, ESİAD ve İzmir Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nı ziyaret etti. Oda, dernek ve sendika temsilcileriyle bir araya gelerek ülke gündemine ve seçim sürecine dair değerlendirmeler yapan CHP’li Bakan, sorunları dinledi.

‘NEFES ALMAK İÇİN ÖNCE KENTLERİMİZİ KURTARACAĞIZ’
CHP’li Bakan, “Betonlaşmayı ve gökdelenleri bir medeniyet göstergesi sanan AKP iktidarı;kentlerimizi ranta, talana kurban etti. Doğayı, insanı, canlıyı ve yarını düşünmeden yaptıkları her şeyde tek öncelikleri birilerinin cebinin dolması oldu. Birilerinin cepleri dolarken, vatandaşın cebi boşaldı, kentlerimiz yaşanmaz hale geldi. Bizler, ilçemizden başlayarak geleceğimizi kurtaracağız! Önce ilçelerimizi ve illerimizi kurtaracağız; nefes alacağız. Sonra o nefesi tüm ülkemize aldıracağız” dedi.

REFAHI ADİL BÖLÜŞEN VE GÜLÜMSEYEN KENTLER!
Adalet, emek ve üretim vurgusu yapan Bakan, “Toplum her gün ekranlarda bağıran, sopa gösteren, kentlerin meydanlarınımahkemeye çevirip toplumun kendinden olmayan kesimini yargılayan, iftiralar atan, nefret kusan bu anlayışı istemiyor. Toplum bu nefret dilinden, tehditten, baskıdanve gerginlikten çok yoruldu. Bizler dertlere derman olmaya geliyoruz. İşçinin değersizleştirilen emeğinin hakkı teslim edilsin, esnafın yüzü gülsün, evlerde tencereler kaynasın istiyoruz. Çok üreten, alın terinin hakkını veren, kazanılan refahı adil bölüşen; sevgi, barış ve kardeşlik dilini kuran; şucubucu ayrımı yapmadan herkese eşit hizmet eden bir anlayışla gülümseyen kentleryaratacağız” diye konuştu.

‘MECLİSTEKİ ODAM SİZLERİN ODASI’
Meslek odalarının sorunlarına ilişkin ise TBMM çatısı altında üzerine düşeni yapmaya devam edeceğini belirten Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Yerel seçimler sonrası meclis çalışmalarımıza yeniden ağırlık vereceğiz. Gerek işçilerimizin gerek iş dünyasının gerek esnafımızın sorunlarının çözümü için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Adalet mücadelesini yükseltecek, daha da yüksek sesle sizlerin sesi olmayı sürdüreceğiz. Meclisteki odam sizlerin odası.”