Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu (AKROMDEF) tarafından Mersin’de düzenlenen Bin Yıllık Varoluş Sempozyumu’na Roman kökenli AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle de katıldı. Sempozyumda söz alan CHP’li Vekil Antmen’in Roman toplumu konusunda hükümeti eleştiren sözlerine, AK Parti İzmir Milletvekili Bekle’den yanıt gecikmedi. Roman toplumunu ileriye taşımak için düzenlenen sempozyumda, CHP’li Antmen’in amacına uygun olmayan bir tavır sergilediğini dile getiren Bekle, “Bu sempozyumun amacı Roman toplumunu tanımak ve tanıtmaktır. Biz buraya siyaset yapmak için gelmedik. Bu konuda yapılacak çalışmaların başarılı sonuçlar getirmesi ve sorunların bir an önce çözülmesi için buradayız ancak Sayın Antmen’in, ‘AK Parti hükümeti Romanlara karşı samimi değil’ sözleri beni siyaset yapmaya mecbur bıraktı” ifadelerini kullandı.

“ORTAĞIMIZ OLUN”
Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam’ın ardından söz alan Bekle, STK’ların Roman toplumu için önemine değinerek, tüm dernek ve federasyonları birlikte çalışmaya ve üretmeye davet etti. Bekle, “Biz yaptığımız çalışmalarla bir tecrübe edindik. Bundan sonraki süreçte de 2018-2021 yılları arasında ‘daha iyi nasıl yaparız’ ı hep beraber planlayarak karar vereceğiz. Yükümüz ağır ama üzerimize aldığımız sorumluluğu da biliyoruz. Tüm derneklerimizle ve federasyonlarımızla tek tek hepsini çözmeye hazırız. Yeter ki siz bizim yük ortağımız olun. Biz her zaman inanarak çalıştık ve değişimin de samimi bir ekiple geldiğini gördük. Bu işte genç kardeşlerimiz samimi, yürekten olsunlar. Biz tüm gücümüzle yanlarındayız” ifadelerini kullandı.

“GÖRMEZDEN GELİNİYOR”
Cemal Bekle’nin ardından söz alan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, AK Parti hükümetinin Romanlara karşı samimi olmadığını ileri sürerek, “İktidarın önyargılı anlayışı nedeniyle sorunlar görmezden gelinmektedir. Roman vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini ve çözüm önerilerini bir Roman milletvekili gibi TBMM’ye taşıyacağıma ve hukuki, mücadelede sonuna kadar sizlerle birlikte sürdüreceğime söz veriyorum ama nedeni ne biliyor musunuz? Ben de bir Turgut Reis Mahallesi çocuğuyum. Komşuyuz. Beraber büyüdük ve oynadık. Hala ailemin bir parçası Turgut Reis’te oturuyor. Yani beni de içinizden biri olarak kabul edebilirsiniz” açıklamasında bulundu.

“BÜYÜK ADIMLAR ATILDI”
Antmen’in yaptığı konuşmanın ardından söz alan Bekle, “Sempozyumda siyaset yapmayalım diye özellikle rica edildi, eleştiri bir dernek ya da federasyon başkanından gelseydi, kabul eder ve cebime koyardım ancak bazı siyasi gerçekleri belirtmek gerekliliği doğdu. 2009 yılında Recep Tayyip Erdoğan ‘Bu ülkede özür dilenecek bir grup varsa o da Roman kardeşlerimdir’ dedi. O tarihten itibaren Roman kardeşlerimizin sorunlarını çözmek adına büyük adımlar attı. Sempozyumdan önce Mersin’deki Roman kardeşlerimi ziyaret ettim, burada yaşanılan yoksulluğu gördüm. ‘Ben Romanların içinden geliyorum’ demekle Roman olunmuyor. Roman sorunlarının çözümü adına yapılan ne varsa altında AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır. Ben siyaset yapmadan yerime oturdum ve her şeyi saygıyla karşıladım ama şu dakika siyaset yapmak zorunda kaldım. Buradaki tüm katılımcılardan özür diliyorum” diye konuştu.