CHP yönetimi, iktidarın anahtarı olarak gördüğü yerel yönetimlerin performansını artırmak ve belediyelerin ortak proje ve ortak söylemde birleşmesini sağlamak için harekete geçti. Bu kapsamda, parti genel merkezi ile yerel yönetimler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesinden, partinin Yerel Yönetimler Politikası Belgesi’nin hazırlanmasına kadar geniş bir yelpazede çalışmalar başlatıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun onayıyla, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun tarafından başlatılan yeni çalışma için üç milletvekili de Torun’a yardımcı olarak atandı.
Torun’un başkanlığındaki çalışmalar kapsamında ilk olarak, CHP’nin iktidar olması halinde uygulanacak yerel yönetim politikalarını somut olarak belirlenmesi amacıyla mesaiye başlandı.
Tüm paydaşların görüşleri alınarak yapılacak çalışmanın ardından hazırlanacak Yerel Yönetimler Politikası Belgesi’nin partinin yetkili karar organlarında onaylanacağı ve kamuoyuna duyurulacağı bildirildi.

ARI, TÜZÜN, BULUT
Çalışma grubunda Torun’a yardımcı olacak isimler, yerel yönetimlerde tecrübesi olan isimlerden belirlendi. Çalışma grubunda Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın yanı sıra Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut yer aldı. Çalışma grubunun önümüzdeki günlerde toplanacağı öğrenildi. (Düzgün Haber)