GÜNDEME BAKIŞ – CHP’de olağanüstü kurultay tartışmaları sürüyor. 24 Haziran seçimi sonrası partide değişim isteyenler, geçtiğimiz Salı günü olağanüstü kurultayı toplamak için düğmeye bastı. Muhalifler iddiaya göre, 500’ün üzerinde imza topladı.

“SAV” ETKİSİ

CHP’de Deniz Baykal döneminde uzun süre genel sekreterlik görevinde bulunan ve partinin “ikinci adamı” olarak nitelendiren, 2010’da Kemal Kılıçdaroğlu ile yaşadığı tartışmayla hatırlarda kalan Önder Sav’ın, Muharrem İnce’yle birlikte hareket ettiği öğrenildi. Sav’ın, olağanüstü kurultay isteyenlere “ağabeylik” yaptığı ve süreçte aktif olarak yer aldığı bildirildi.

DELEGEYLE TEMAS HALİNDE
Ankara’dan imza sürecine katkı sağlayan Sav’ın, birçok ilde delegelerle bizzat temas kurduğu, İzmir’de de geçmişte hukuku bulunan isimlerle telefonla konuştuğu ve imza sürecine katkı vermelerini istediği öğrenildi.

İLÇE BAŞKANLARININ KAFASI KARIŞIK
Öte yandan yerel seçimlerde belediye başkan adaylığı düşünen ve delege olan ilçe başkanları imza verip vermeme noktasında kafa karışıklığı yaşıyor. Gündeme Bakış’a konuşan birçok delege, “Kararımızı önümüzdeki hafta vereceğiz” dedi.