Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevde olduğu 3 yılı anlatacağı sunum öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak, ‘Asgari ücrete ara zam beklentisi’ konusunda açıklamalarda bulundu. Öztrak,  Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığını İzmir’de ilan etmesini de değerlendirdi.

“HİÇ BEKLENMEDEN MAAŞ AYARLAMALARI YAPILMALI”
Asgari ücrete temmuz ayında yapılması beklenen zam konusunda görüşlerinin sorulması üzerine açıklamalarda bulunan CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Şu anda asgari ücret çok ciddi bir şekilde açlık sınırının altına düşmüş vaziyette… Hükümet övünüp duruyor, 500 milyardan fazla, kasasında para var hazinenin… Dolayısıyla bir an önce kimseyi bekletmeden bu maaş ayarlamalarını yapmaları lazım” dedi.

“HÜKÜMETİN BOYNUNUN BORCU”
‘Sizce bu bir seçim yatırımı mı?’ sorusuna da yanıt veren Öztrak, “Milleti bu kadar yoksullaştırdıktan sonra ne seçim yatırımı… Hükümetin boynunun borcu!  Çünkü işleri bu hale getiren hükümet… Vatandaşı bu sıkıntıya sokan hükümetin bu sıkıntıyı çözmesi lazım. Asgari ücretin tespitinden beri enflasyon ne kadar? Yüzde 35-40. Bunun altında zam olmaması lazım” ifadelerini kullandı.

“HER SEFERİNDE AÇIKLIYOR AMA…”
Cumhurbaşkanı  ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın adaylığını İzmir’de açıklamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Öztrak, “Her seferinde açıklıyor ama bakalım gerçekten aday mı değil mi göreceğiz yakında…” dedi.