Halkın gerçekleri ile sarayın söylemleri arasındaki uçurumun arttığını belirten CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, salgınla birlikte Türkiye’deki ekonomik krizin daha da derinleştiğini vurguladı. Aile şirketi gibi yönetilen devletin çok kötü bir noktaya geldiğini ifade eden Serter, “Başta partili Cumhurbaşkanı olmak üzere bugün “damat” olmakla gurur duyan Hazine ve Maliye Bakanı kendisinin deyimiyle “çarpan etki” ile oluşan 600 milyarlık bir yardımdan söz ediyor. Şaşılacak şey diye düşünüyorum ve ben kendilerini bir dakika olsa “Kovid19 bana bulaşmadı, virüsten değil açlıktan öleceğim ”diyen Bakkal Ahmet Amcanın, vefat eden eşinden aldığı 1200 TL’lik emekli aylığıyla geçinmeye çalışan Nazmiye teyzenin yerine koymaya davet ediyorum. Halkın gerçekleriyle Saray’ın hikâyeleri arasındaki uçurumun derinleştiğini görsünler 1 dakika için bile olsa” dedi.

Hükümetin açıkladığı ekonomik destek paketinin halkın yaralarını sarmadığını ifade eden Serter, “Albayrak, pozitif büyüme ile yılı kapatacaklarını iddia ediyor. Dünyanın en büyük ekonomik güçlerinden biri olan Amerika’da bile beklenenden daha fazla bir küçülme yaşandı. Dünya’da büyük bir kriz yaşanıyor ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak bu krizi hiçbir şekilde hissetmiyor. Ekonomideki kötü gidişatı darbe hikâyeleri ile unutturmaya çalışıyorlar” dedi.

“NAZMİYE TEYZEMİ KANDIRAMAZSINIZ”

İzmir Milletvekili Bedri Serter, milletin salgının başından bu yana her geçen gün krizin faturasıyla daha da acı bir şekilde yüzleştiğini söyledi. Serter, “ Krizin faturası ağırlaşıyor, faturayı halkın gözünden iyice uzaklaştırmak için troller aracılığıyla yeni hikâyeler, senaryolar yazılıyor, gündem değiştirilmeye çalışılıyor ama insanlarımız, can ve açlık derdindeyken sizin hamasetinizden, gerçek dışı gündeminizden yani sizden bıktı. Şunu artık anlayın, siz bu şekilde ancak size biat edenleri kandırırsınız, söylediklerinizi anlamayan Nazmiye teyzemi, Ahmet amcamı değil” dedi.

“YEREL YÖNETİMLER, HALKA DESTEĞİNİ SÜRDÜRDÜ”

Türkiye’de her alanda küçülmenin ve daralmanın salgın ile birlikte daha çok belirginleştiğinin altını çizen Serter, gayrı resmi rakamlara göre işsizliğin 15 milyon kişiye ulaştığını söyledi. Türkiye’nin büyük bir buhranın eşiğinde olduğunu vurgulayan Serter, “Ülkeyi yönetenler, beş milyon kişiye ancak yardım ulaştırabilirken salgın sürecinde CHP’li belediyeler kritik rol oynadı. Hükümet, dar gelirli ailelere karşılık destek verin çağrımızı karşılıksız bıraktı ama halkın yanında yerel yönetimler vardı” diye konuştu.

“BELEDİYELER, KRİZİ İYİ YÖNETTİ”

Yerel yönetimlerin krizi iyi yönettiğini ifade eden Serter, sözlerini şöyle tamamladı: “500 bin aileye destek paketi ulaştıran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’da 1 milyon kişiye iftar yemeği dağıtırken 30 bin kişinin ise borçları kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde yüzlerce bakkalın veresiye defterleri kapatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin girişimiyle ihtiyaçları karşılanan vatandaşlarımızın sayısı ise 1 milyonu geçti”