Koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana alınan önlemleri takip ettiğini belirten Serter, yurtdışı ticaretine en fazla açık olan şehirlerden biri olan İzmir’in milletvekili olarak liman ve gümrüklerde alınan tedbirlerin hayati öneme sahip olduğunu söyledi.

GEMİLER NEREDEN GELİYOR ?

Geçtiğimiz hafta Çeşme Limanı’nda görev yapan bir gümrük görevlisinde Covid-19’a rastlanmasının ardından Çeşme Gümrüğünde görev yapan 45 liman görevlisinin karantina alınmasının ardından İzmir limanlarında çalışan görevlilerin can güvenliğinin önemini anımsatan Serter, ‘İzmir, Türkiye’nin 3.büyük limanı ve uluslararası ticaret trafiği en fazla olan şehirlerinden biri. Kıyılarımızda yabancı menşeli gemiler olduğunu görüyoruz. Bu gemiler hangi ülkelerden gelmeye devam etmektedir? Bu gemilerdeki yükleri indiren görevlilerin sağlık kontrolleri düzenli yapılmakta mıdır? Liman ve gümrüklerde ne gibi tedbirler alınıyor ? Sayın Bakanlarımız Turhan ve Pekcan’a soruyorum” dedi.

‘’YA TEDBİR ALIN YA DA LİMAN VE GÜMRÜKLERİ KAPATIN’’

Serter, “Dünyayı sarsan böylesi önemli bir virüs salgını sonrası sadece havayollarında değil deniz yollarında da alınacak önlemler çok hayatidir. İzmir’in başta Alsancak Limanı olmak üzere Aliağa, Çandarlı, Çeşme limanlarında süregelen trafiğin durdurulması veya acilen gereken tedbirlerin alınması gerekmektedir. İzmir’in ve Türkiye’nin yurtdışına açılan en önemli kapıları olan limanlarında çalışan onbinlerce çalışanı ve ailelerini tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu limanlar gerekli önlemler alınmadığı takdirde kapatılmalıdır. Aksi takdirde Koronavirüs ile mücadelede başarı sağlamamız mümkün olmaz, sağlık sorunlarımız daha da içinden çıkılamaz bir noktaya gelebilir’’ diye konuştu.